Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
L'Ajuntament de Celrà es declara insubmís i contrari als desnonaments

El consistori efectuarà els pagaments dels impostos a l'Agència Tributària de Catalunya i adoptarà les mesures necessàries per evitar els desnonaments al municipi

10/05/2012 Política

L'Ajuntament de Celrà s'ha posicionat en contra dels desnonaments. En una moció aprovada al ple de dimarts per unanimitat amb els vots a favor dels tres grups, la CUP, ICelrà i CiU, el consistori es va comprometre a demanar al govern espanyol que modifiqui la llei hipotecària per tal de regular la dació en pagament de manera que si el banc executa la hipoteca i es queda amb l'habitatge el deute quedi liquidat.

A través d'aquesta moció, el ple insta el govern espanyol a declarar abusives les clàusules de sòl i demanar que s'adoptin les mesures necessàries per paralitzar el desnonaments de les famílies en situació d’insolvència sobrevinguda i involuntària.

Com a novetat, també demana que pels milers de desnonaments ja produïts s’aprovin mesures "destinades a que els milers de pisos buits d’aquests embargaments siguin posats immediatament a disposició de les famílies desnonades i sense recursos en règim de lloguer social, no superant el 30% de la renda familiar disponible".

L'Ajuntament es reunirà amb els directors dels bancs que vulguin desnonar

A nivell local, l'Ajuntament demanarà al jutjat que faci arribar als Serveis Socials i als grups municipals els processos judicials que poguessin finalitzar amb el desnonament i convocarà els directors de les entitats financeres o als administradors de finques per intentar acordar sistemes que permetin la moratòria dels processos de desnonament.

En aquestes reunions hi seran convocats els diversos grups polítics amb representació al Ple, juntament amb les entitats locals que treballen amb persones amb risc d’exclusió i que manifestin la seva voluntat d’assistir-hi.

Contrari a pagar impostos a Espanya

L'Ajuntament de Celrà també s'ha compromès a efectuar els pagaments de l'IRPF i l'IVA a l'Agència Tributària de Catalunya i a assessorar i donar cobertura als ciutadans i empreses del municipi que vulguin declarar-se insubmisos a l'Agència Tributària espanyola.

El ple del municipi del Gironès va aprovar dimarts per unanimitat una moció de l'entitat Celrà per la independència que insta el Govern i l'Agència tributària de Catalunya a establir un protocol que permeti realitzar els pagaments dels impostos a l'administració catalana.

La moció remarca que "és una certesa històrica que l'Estat espanyol ha sotmès la nació catalana, com a mínim des de la darrera centúria, a un espoli fiscal permanent que n'ha penalitzat el desenvolupament econòmic i social" i revela que l'espoli fiscal, que suposa que els diners que es paguen a l'Estat i no retornen, equival a un 8% del PIB al Principat, a un 14,2% a les Illes Balears i a un 6,4% al País Valencià. Aquests límits, afirma, han arribat "fins a l'absoluta insostenibilitat actual, posant així en perill el futur econòmic dels nostres països i el dels serveis públics i socials conquerits en els darrers cent anys".

Al ple també es va aprovar per unanimitat iniciar l'expedient per a la declaració de tres béns immobles -la Fàbrica Pagans, l'Ateneu i l'Esglèsia- com a Bé Cultural d'Interès Local i la seva inclusió en el Catàleg del Patrimoni Cultural Català i l'aplicació de millores a la pàgina web per incrementar la transparència i facilitar l'accés a la informació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid