Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dani Cornellà, alcalde de Celrà

 
 "Hem demostrat que es pot governar vetllant pels interessos d'una majoria"
 
Dani Cornellà [bloc, facebook] és alcalde de Celrà des del passat 11 de juny. Va ser investit gràcies al suport d'ICelrà, després de signar un pacte pel qual les dues formacions reparteixen l'alcaldia i basat en quatre línies d'acció: la participació ciutadana, la transparència, el treball col·laboratiu i l'eficiència.

19/07/2011 07:34 Entrevistes

 

Cornellà serà alcalde de Celrà fins l'any 2013, quan prendrà possessió el cap de llista d'ICelrà, Gerard Fernández. Els Independents per Celrà van ser la segona força més votada a les eleccions de maig, amb 442 vots, per darrere de l'Entesa per Celrà (EC) -que en va obtenir 530- i per davant de la CUP (404). Les tres formacions van obtenir el mateix nombre de regidors, un total de tres, mentre que CiU, en canvi, va quedar última amb 338 vots i dos regidors. Tot i que EC va ser la força més votada, la CUP és el grup que ha experimentat un creixement més fort a Celrà.

Quina valoració feu del primer mes com a alcalde de Celrà?

Ha estat un mes molt intens, amb una agenda molt plena i poc temps per reflexionar. La valoració es positiva, ja que en poc temps ens hem adaptat a la nova situació alhora que hem començat a aplicar la nostra manera de fer, és a dir obrir les portes de l'Ajuntament a la ciutadania, les entitats i els comerços. Amb pocs dies hem demostrat que es pot governar comptant amb tothom i vetllant pels interessos d'una majoria.

Els 4 anys que porteu d'experiència com a regidor han estat essencials per a afrontar aquesta etapa com a primera autoritat del poble?

danicornellaL'experiència de quatre anys com a regidor a l'oposició m'ha servit i molt, però el més important és l'equip de persones que s'ha anat formant al llarg d'aquests darrers anys, el qual ara em permet assumir aquesta nova etapa amb garanties de fer-ho bé i amb les complicitats necessàries per tirar endavant un projecte de poble obert, participatiu, eficient i de tothom.

Com et canvia la vida quan d'un dia per l'altre passes a ser alcalde?

La veritat és que la vida no m'ha canviat massa, només a nivell laboral. Continuo treballant pel poble, per la ciutadania i pel país.

 

"No em veia com a alcalde"

En una entrevista a Llibertat.cat abans de les eleccions, ja vau pronosticar que la vostra voluntat era governar. Això significa que ja us vèieu com a alcalde?

Ni em veia com a alcalde, ni que la CUP obtingués uns resultats tan bons a Celrà. Tot i això, la feina feta al llarg de la darrera legislatura i la quantitat de persones que mica en mica van incorporar-se al projecte, ens feien ser optimistes. La CUP ens presentem per poder dur a terme les nostres propostes, per això la nostra voluntat era governar.

Estàveu cansat d'estar a l'oposició?

Han estat quatre anys difícils, amb un govern de majoria absoluta (absolutista). No tenim cap problema amb estar a l'oposició sempre hi quan ens deixin participar i aquest no ha estat el cas.

En aquest mes que porteu com a alcalde, quines són les percepcions dels veïns? Què us diu la gent pel carrer?

Els veïns i veïnes volien un canvi de govern, això és el que ens deien. La gent del carrer que volia un canvi està esperençada, els que van optar per la continuïtat estan en peu de guerra, observant tot el que fem, però mica en mica tothom s'adona que estem treballant molt i amb ganes, que comptem amb tothom.

Quina és la feina immediata que teniu previst fer en els propers mesos?

Actualment estem estudiant diferents problemàtiques del poble que ens agradaria resoldre en un termini breu, com els serveis socials, la municipalització d'alguns serveis, estudiar la viabilitat d'alguns projectes que ens han deixat d'herència, crear consells municipals i òrgans participatius, elaborar un ROM...

I d'aquí a 4 anys com voleu que sigui Celrà?

Celrà ha de ser un poble viu i dinàmic, deixant enrere inèrcies negatives que ens portaven a convertir-nos en un poble dormitori. Hem de construir un poble participatiu capaç de responsabilitzar-se de la gestió dels pressupostos, de millorar els serveis, d'enfortir les entitats, d'aconseguir una cohesió ciutadana per fer front a les noves situacions i amb una clara identitat com a poble.

En quin estat heu agafat el timó de l'Ajuntament?

Més o menys en l'estat que estan la majoria d'ajuntaments, amb pocs ingressos i moltes despeses.

Heu arribat a l'alcaldia gràcies a un pacte amb ICelrà. No estàveu a favor que governés la força més votada?

No és aquesta la qüestió, l'assemblea de la CUP va decidir que per davant de tot no podíem renunciar al programa electoral. De les diferents propostes que ens van arribar, vam optar per la més lògica per afinitat programàtica i afavorint el canvi de govern. La força més votada va obtenir els mateixos regidors/es que nosaltres. La seva proposta no va convèncer ja que només pretenia mantenir la cadira.

A més vau fer públic el contingut del pacte assolit amb els Independents. Seguireu fent públics tots els acords al llarg dels propers 4 anys i si ICelrà incompleix algun aspecte del pacte es trencarà el govern?

Tot el que fem serà públic i amb el consens de totes les parts. Si qualsevol dels dos partits incompleix el pacte es trencarà automàticament.

I quan Gerard Fernández d'ICelrà sigui alcalde d'aquí a dos anys quina serà la tasca de la CUP?

danicornella2La mateixa que ara. Actualment estem funcionant com a govern de Celrà, amb unes delegacions a cada regidor/a que no canviaran al llarg dels quatre anys. Per governar bé, cal deixar les sigles de cada regidor/a i els interessos de partit, funcionem com un equip i amb un grup molt important de persones que ens assessoren, participen i decideixen.

 

 "El poble no va acceptar el pacte"

Considereu que el poble va entendre el pacte?

Entendre'l penso que sí, acceptar-lo no. El poble està molt fraccionat, tres partits vam obtenir 3 regidors/es cadascun i el darrer 2 regidor/es. S'ha repetit la mateixa situació que fa 4 anys, 6 regidors/es governen i 5 resten a l'oposició. Ara caldrà fer veure a la gent que més enllà de l'Entesa i CiU, la CUP i ICelrà poden governar i fer-ho bé.

Com es gestiona un Ajuntament en crisi?

Prioritzant. Ara no és moment de grans projectes, sinó de consolidar els serveis que tenim i millorar-los. D'acostar l'Ajuntament a tota la ciutadania, de fer-los participar i adonar-se de la situació actual i entre tots lluitar per front a la situació actual.

Un dels vostres eixos bàsics és la transparència. Com porta Dani Cornellà les noves tecnologies? Teniu Facebook i Twitter? La CUP informa dels plens? La pàgina web de la CUP no s'actualitza des del 13 de juny malgrat que esteu al govern..

La veritat és que prou bé, ara tan sols em manca un xic de temps. Tinc Facebook però no Twitter. La CUP continuarà com sempre, informant dels plens i editant el nostre butlletí perquè la informació arribi a totes les llars de Celrà. Precisament el fet d'estar al govern ens ha paralitzat momentàniament el web i el butlletí, però ja hem posat fil a l'agulla perquè això no passi.

Quant cobra Dani Cornellà? Té dedicació exclusiva?

Tinc dedicació exclusiva i el sou que vam acordar en assemblea és d'uns 1.630 euros nets al mes. Hem rebaixat un 15% els sous dels polítics, de fet el sou de l'alcalde un 17,5%.

 

 "Ens hem de presentar al Parlament per regenerar la vida política del Principat"

Un sondeig d'El Periódico donava fins a dos diputats a la CUP, a tres anys vista de les eleccions. Serà el moment?

Aquest tema l'hem de decidir entre tots/es. Particularment penso que sí, no per l'enquesta, sinó per la necessitat de regenerar la vida política del Principat. La CUP som una nova força que podem transformar la realitat dels nostres municipis, però la gent ens demana un esforç per anar més enllà i portar aquesta nostra manera de ser i fer més amunt. Cal no perdre de vista que el nostre poble està fraccionat, que les velocitats poden ser diferents però que tots sumem un sol poble.

I a les espanyoles, hi ha d'anar la CUP?

També cal un debat, però al meu parer no.


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid