Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans públics
El fins ara director de Rac1, nou director de TV3

"L'home del Grup Godó a TV3", com li agrada que li diguin a Eugeni Sallent

26/04/2012 Comunicació
Eugeni Sallent és el nou director de Televisió de Catalunya. "L'home del Grup Godó a TV3", com ha assegurat que no li molesta que li diguin i que confirma les relacions posades sobre paper a l'article "Contra TV3: El Grup Godó apunta, CiU dispara".

El fins ara director general de Radiocat XXI (RAC1 i RAC105) rellevarà en el càrrec a Mònica Terribas, periodista que ha ocupat el càrrec des del maig del 2008 i ha sabut dur TV3 al lideratge malgrat la retallada en el pressupost. En una carta, Terribas ja denunciava fa uns mesos, l'aprofitament que grups privats com el Grup Godó feien de la crisi per debilitar la televisió pública. Ara, el consell de govern de la CCMA, porta Sallent al capdavant de TV3.

Sallent ha estat nomenat sense cap vot en contra a proposta del nou president del consell de govern de la CCMA, Brauli Duart. Sallent és director general de Radiocat XXI, el grup d'emissores del Grup Godó format per RAC1 i RAC105, i vicepresident de l'Associació Catalana de Ràdio (ACR), que agrupa les emissores de ràdio privades a Catalunya. Entre els anys 1995 i 1999 va ser gerent de Catalunya Ràdio. Terribas deixa la televisió pública liderant l'audiència a Catalunya.

Eugeni Sallent (Sabadell, 1962) és llicenciat en Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Direcció d'Empreses per l'Escola d'Alta Direcció i Administració (EADA). Entre el 1994 i el 1995 va ser consultor en sistemes d'informació del Centre Informàtic de la Generalitat. El 1995 es va incorporar al Grup d'Emissores Catalunya Ràdio com a gerent, un càrrec que va ocupar fins al 1999.

Actualment, era el director general de Radiocat XXI (RAC1 i RAC105) des de l'any 1999. Va participar en el procés de gestació del projecte RAC1, que amb la seva gestió s'ha consolidat com a emissora generalista del Grup Godó assolint el lideratge a Catalunya. També és el vicepresident de l'Associació Catalana de Ràdio (ACR), que agrupa les emissores de ràdio privades a Catalunya, una entitat que va dirigir del 2003 al 2010. Justament és l'entitat que ha pressionat per incloure en la Llei de la CCMA la desaparició de la publicitat a Catalunya Ràdio.

En declaracions a TVC i Catalunya Ràdio, el nou director ha manifestat que el que cal és "optimitzar els recursos" i treballar per continuar defensant aquest model "tan bo" que és TV3 i aprofitar una herència que és "el pòsit de molta gent i de molt talent". "L'objectiu és continuar defensant aquest model", ha reblat.

La directora que ha portat TV3 al lideratge

La periodista Mònica Terribas va assumir el càrrec el maig del 2008, mentre dirigia i presentava el programa "La nit al dia" de TVC. En quatre anys, la televisió pública ha recuperat el lideratge de la cadena situant-se com la més vista a Catalunya.

Les dades d'audiència del mes de març, les darreres que s'han fet públiques, constaten que la televisió pública catalana manté el liderat per setè mes consecutiu i augmenta a 4,2 punts l'avantatge en relació amb Tele5, la segona cadena a Catalunya.

Canvi per "motius polítics", segons el comitè d'empresa

El comitè d'empresa de TVC considera que el nomenament d'Eugeni Sallent com a director de l'ens respon a "motius polítics". Així ho ha dit en un comunicat en el que també ha demanat al nou director que mantingui la qualitat del servei i els resultats de TVC en matèria d'audiència. A més, el Comitè d'Empresa de TVC demana al president de la CCMA, Brauli Duart, que el conveni col·lectiu es negociï "sense pressa" i "amb garanties", ja que el conveni actual està vigent fins a finals d'any

El comitè de TVC també ha recordat que aquest nomenament es va saber dilluns a través d'alguns mitjans de comunicació que citaven com a font el mateix president de la CCMA, Brauli Duart, però que aquest va insistir dijous passat que proposar el candidat era potestat seva i que no parlaria d'aquesta qüestió en cap sentit fins que no ho hagués fet amb el consell de govern de la CCMA.

Pel que fa al Contracte Programa, "prioritari" per als treballadors de TVC, el Comitè d'Empresa n'està preparant una proposta que s'ampliarà amb les aportacions dels treballadors de TVC.

El comitè adverteix que fins avui Sallent ha estat director general de RAC1, una de les emissores de l'Associació Catalana de Ràdio, que ha pressionat per incloure en la Llei de la CCMA la desaparició de la publicitat a Catalunya Ràdio.

El Grup Barnils lamenta les formes del nomenament


El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha lamentat les formes del nomenament del nou director i assegura "que han demostrat que la nova Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) és paper mullat". En l’article 13 de la llei ara vigent, s’especifica que el nomenament “del personal directiu” de la CCMA correspon al president del consell de govern de la Corporació “després que hagin estat designats per acord del consell de govern”. I, tal com s’ha evidenciat a través de les notícies publicades en els darrers quinze dies, "el nomenament del nou director de TVC s’ha fet des de l’estricta clau política pactant la decisió entre CiU i PP, totalment al marge del consell de govern de la CCMA", denuncia.

Davant d’això, el Grup Barnils ha mostrat la seva preocupació davant del fet que ni el mateix partit que va impulsar la reforma de la Llei de la CCMA "no se la creu". "Si la principal llei audiovisual del país és paper mullat, tot l’espai català de comunicació queda en una situació de clara indefensió", avisa.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils lamenta també "que els fets confirmin els pitjors temors i dubtes sobre l’objectiu real de la reforma de la Llei de la CCMA" i, en conseqüència, sobre l’objectiu real dels nomenaments fets amb la nova llei. "Si tot plegat només persegueix un més gran control polític i governamental de la CCMA, el pas enrere pot resultar irreversible perquè, com demostren tots els estudis acadèmics, el control polític del relat informatiu sempre acaba resultant un retrocés empresarial i social per al mitjà i un error estratègic per al govern o partit de torn", sentencia.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid