Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
27-F: Vaga de bus i metro a Barcelona

Aquesta tarda es realitza una assemblea de torn de tarda on s’acabarà de pendre la decisió definitiva

08/02/2012 Laboral
A l’sssemblea del matí, el treballadors de Transports Metropolitants de Barcelona (TMB) han  votat masivament per convocar vaga els dies 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març. Cada dia s’aniria decidint, segons la reposta de la Direcció de TMB i l’Ajuntament de Barcelona, si es continua amb la vaga. A l’Assemblea de la tarda s’acabarà de pendre la decisió definitiva.

El treballadors han elegit aquestes dates per que, tal i com l’Ajuntament va dir, en relació al Congrés Mundial del Móbil, aquells dies "el mon mirarà a Barcelona" i els treballadors de TMB volen mostrar-li al món que aquests Ajuntament no compleix els seus acords, dóna un pitjor servei de Bus i Metro a la gent de Barcelona i, a sobre, ho fa a un preu més car.

També volen recordar que les persones que assisteixen al Congrés Mundial del Móbil pagan un mínim de 600 euros per entrada. Un preu que evidentment el poble de Barcelona no es pot permetre, però si els directius de TMB i els polítics que manen a l’Ajuntament.

Els 2000 treballadors que s'han reunit en Assemblea de matí a les Cotxeres de Sants han denunciat l’impagament dels endarreriments del 2011, uns 700 euros per treballador; l’incompliment del conveni, actualització de taules salarials = 800 euros, 5 minuts d’incidencia pels conductors = 380 anuals; la retallada de serveis  i la pujada tarifària.

Els treballadors també assenyalen que "el culpable de la vaga té nom i cognom: Xavier Trias, Alcalde de Barcelona amb un sou de 7,852 euros al mes, sense comptar dietes, ni pagues per assistir a reunions"

La Secció sindical de la CGT a Autobusos de TMB, la Plataforma Sindical d’Autobusos (PSA) i l'Asociación de Conductores de Transportes Urbanos de Barcelona (ACTUB) han manifestat el sue suport a la vaga

Retallada de serveis

- Ajust d'oferta en dies feiners en 14 línies.

- Ajust d'oferta en caps de setmana i festius en 9 línies.

- Supressió de 4 línies: 31, 35, 105 i 158.

- Supressió de 3 línies en cap de setmana: 58, 75 i 91.

- Ajust d'oferta del Bus del Barri, 20 línies del qual (totes menys la 111 i la 116) deixaran de circular en diumenges i festius.Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid