Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets laborals
TMB haurà d'indemnitzar 672 treballadors

D'ençà del 2007, TMB ha hagut de tornar 894.831 euros als treballadors per no haver-los deixat fer el "descans de l'entrepà"

30/01/2012 Laboral
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha indemnitzar amb 411.131 euros un total de 672 conductors d'autobús de l'empresa per haver-los nega el conegut com a "descans de l'entrepà", els 15 minuts de repós a què tenen dret els treballadors de jornada completa.

D'aquesta manera, el tribunal torna a donar la raó als sindicats CGT, PSA i ACTUB, tal com ja va fer l'any 2007 quan va haver de pagar 483.700 euros als treballadors pel mateix motiu. És a dir en total són 894.831 els diners que haurà de tornar l'empresa als treballadors.

En aquest cas els treballadors cobraran pel descans des del 21 de març del 2007 al 5 de maig del 2008, i en el cas actual ho cobraran pel període que va del 21 de març al 2006 al 20 de març del 2007.

No seran indemnitzats els afiliats als sindicats majoritaris

Es dóna la circumstància que els conductors afiliats a CCOO, UGT i SIT no seran indemnitzats ja que els seus sindicats van recomanar no presentar denúncia. Segons CGT, PSA i ACTUB, "queda clar que aquestes empreses sindicals estan al servei de la patronal i que han de ser desemmascarades si volem com a treballadors poder organitzar-nos i defensar-nos en condicions".

D'altra banda, denuncien que "la realitat és que pels treballadors el moment de creixement econòmic no va significar cap millora significativa, sinó una reducció del seu nivell de poder adquisitiu i incompliments sistemàtics de la Llei per part dels representants patronals". En aquest sentit, assegura que "tan llavors com ara, la lluita i la denuncia és l’únic camí que tenen els treballadors per defensar-se d’una govern i una patronal que només pensa en destruir les condicions laborals de la majoria de la societat".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid