Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CGT denuncia TMB per una possible malversació de fons públics, apropiació indeguda i estafa

La denuncia es basa en una sentència laboral que declara discriminatori i sense cobertura legal l’alliberament de part dels sindicalistes d’UGT i CCOO, en aquella empresa. Aquesta pràctica suposa un cost indegut de gairebé 20.000 euros al mes, del que es fa càrrec - en part - l’erari públic, segons la CGT. 
 
Segons la sentència dictada el passat 30 de desembre de 2010 per part del Jutjat de lo Social nº 25 de Barcelona, tres alliberats sindicals d'UGT i un de CCOO haurien de cessar com alliberats sindicals per incorporar-se immediatament al seu lloc de treball a autobusos de TMB. 

13/07/2011 11:34 Laboral
A més d'anul·lar els alliberaments sindicals d’UGT i CCOO (que costen 185.000 euros l’any, en part, a l’administració pública), la sentència obliga a TMB a indemnitzar a CGT amb 1.500 € per danys i perjudicis en declarar l'existència de vulneració del dret fonamental a la llibertat sindical.
 
Com que la Direcció de TMB no feia efectiva la sentència, CGT va demanar a la Jutgessa la execució de la mateixa, sol·licitud que va ser acordada en data de 19 de maig de 2011. A data d’avui, 18 de juliol de 2011, la direcció de TMB segueix incomplint la sentència, segons la CGT.
 
És per aquest motiu que el sindicat ha denunciat  l'atorgament de crèdit sindical indegut davant de la Fiscalia de la Audiència Provincial de Barcelona, que serà qui determini si aquesta pràctica suposa la comissió d’infraccions delictives, com podrien ser la de malversació de fons públics, apropiació indeguda o estafa entre d’altres.
 
En el cas de que els fets no fossin considerats com delictius, els mateixos podrien ser investigats per d’altres organismes com la Sindicatura de Comptes, encarregada de fiscalitzar la negligència en la gestió econòmica de la empresa i la irregularitat de la seva quantiosa despesa, assenyla la CGT.
 
A més a més, la CGT denuncia públicament:

1.- La Direcció política de TMB (Assumpta Escarp i Dídac Pestanya) no està acomplint ni la legalitat vigent ni el contingut d’una resolució judicial.
 
2.- Els sindicats UGT i CCOO no estan obligant als seus alliberats sindicals a tornar al seu lloc de treball, tot i l’existència d’una sentència que així ho imposa.
3.- La empresa està destinat fons públics, provinents dels impostos de la ciutadania al pagament d’un crèdit sindical indegut que troba el seu origen en la discriminació i la connivència entre la Patronal i els Sindicats anomenats "majoritaris".

4.- En temps de retallades, la Direcció de TMB segueix malgastant diners públics alhora que retalla els serveis d'autobusos al carrer.
 
Cronologia dels fets:

Presentació de la demanda el 3 de juny de 2010:
La secció sindical de CGT a autobusos de TMB va presentar una demanda als jutjats de Socials de  Barcelona en la qual es denunciava el comportament discriminatori de la Direcció de TMB envers la CGT. La demanda es va fonamentar en la documentació que va haver d'aportar TMB per exigència judicial, i en base a la qual es va evidenciar que TMB atorgava un tracte de favor a CCOO i UGT a través d’alliberaments i hores sindicals per sobre dels que els corresponen per llei i per conveni.

Judici del 13 de setembre de 2010:
En l'acte judicial des de CGT es quantifica l'excés d'hores sindicals d'UGT en 5.855 hores i el de CCOO en 3.380 hores, el valor econòmic del qual, sense comptar les cotitzacions a la seguretat social, ascendeix a 185.000 euros/any.

Sentència del 30 desembre de 2010:
El Jutjat de lo Social nº 25 de Barcelona va dictar una sentència estimant la demanda de CGT i per tant, determinant la discriminació i vulneració del dret sindical i exigint que Autobusos de TMB cessés d’immediat en aquella pràctica i deixés sense efecte el tracte de favor dispensat a CCOO i UGT.

Resolució del 19 de maig de 2011:
A dia d’avui i a pesar de que tant la Direcció de TMB com UGT i CCOO van recórrer la sentència, CGT ha exigit la execució de la mateixa, i així ho ha estimat la Jutgessa, atès el caràcter especial de la matèria objecte de litigi, que faculta la execució de la sentència sense esperar a que el Tribunal que resolgui els recursos plantejats dicti la sentència definitiva.

6 de juny de 2001; la Direcció de TMB segueix ignorant la resolució judicial:
Malgrat haver estimat la execució de la sentència, la Direcció de TMB segueix a dia d'avui incomplint les seves determinacions, i els alliberats d'UGT i CCOO segueixen fent ús de les hores de crèdit sindical indegudes que la Jutgessa ha declarat com il·legals. Per tant, cada mes, es segueix girant un sobre cost indegut de  gairebé 20.000 € davant de la passivitat de la administració pública.

8 de juliol de 2001, CGT d’Autobusos de TMB presenta denuncia contra TMB a la Fiscalia:
Per aquets motius, la CGT opta per a denunciar davant de la Fiscalia de la Audiència Provincial de Barcelona la actuació de TMB, per si la mateixa fos constitutiva de delictes com els de malversació e fons públic, apropiació indeguda o estafa, entre d’altres. Igualment, s’ha presentat un escrit davant de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, de la Síndica de Greuges de Barcelona i del Síndica de Greuges de Catalunya, per a que investiguin la gestió de la empresa TMB i molt concretament la seva gestió econòmica en el marc de la qual es dóna aquest sobre cots tant quantiós per a l’erari públic.

 
 
 
 
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid