Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Internacionalització de la lluita per assolir que la comissaria de Via Laietana esdevingui un espai de memòria

Coincidint amb el 47è aniversari de la mort del dictador Francisco Franco, s'han presentat  a la Via Laietana un manifest amb 177 adhesions nacionals i internacionals per promoure la campanya “Via Laietana 43. Fem Justícia, Fem Memòria”.

20/11/2022 Lema

Aquest migdia s'ha donat a conèixer davant la Comissaria de Via Laietana la campanya "Laietana 43. Fem Justícia, Fem Memòria” que ja compta amb 177 adhesions d'una vintena de països amb el reclam d'assolir que  aquest  edifici “símbol de tortures i vexacions” a opositors polítics, però també a col·lectius, com l'LGTBI, s’entregui a les institucions catalanes i es converteixi en un centre de memòria i reparació.

La campanya impulsada per una desena d’entitats, com ara Irídia, la Comissió de la Dignitat i Òmnium Cultural. Compta també amb el suport internacional d’entitats de Xile, Mèxic, el Líban, Colòmbia, el Perú, l’Argentina, França, el Paraguai, Guatemala, Haití, el Brasil, l’Uruguai, Bolivia, Grècia, Anglaterra, Bòsnia i Hercegovina, Bèlgica, Portugal, Itàlia.

Durant l’acte d'avui ha intervingut Álvaro Ahumada, director de Corporación Parque por la Paz Villa Grimaldi de Xile, qui
ha recordat que la possibilitat de recuperar espais com Via Laietana “està directament relacionat amb la capacitat d’organització”, malgrat que “sempre existeix la temptació de no recuperar el passat i l’estat espanyol ho sap”. “És impossible de mirar el futur si no som capaços de resoldre els problemes del passat”, ha conclòs el representant xilè.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid