Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els catalans no tenim rei
El proper 17 de juliol Felip VI visitarà el Principat

Felip VI visitarà Figueres (Museu Dalí) i Barcelona (per qüestions de seguretat i evitar protestes no s'ha especificat quin serà el monument que visitarà) en el seu 'tour' per l'Estat espanyol que ja ha passat per altres indrets dels Països Catalans. El passat 25 de juny els reis d'Espanya es van passejar pels carrers de Palma i el 3 de juliol per València (on la policia espanyola va evitar protestes antimonàrquiques).

09/07/2020 Política

Felip VI i la reina Letizia visitaran Figueres i Barcelona el proper 17 de juliol.  Amb la seva parada al Principat de Catalunya, els Reis d'Espanya continuen la seva gira que ja ha passat per altres indrets dels Països Catalans. El passat 25 de juny els reis d'Espanya es van passejar pels carrers de Palma i el 3 de juliol per València (on la policia espanyola va evitar protestes antimonàrquiques).

El proper divendres 17 de juliol, Felip i Letizia visitaran el Museu Dalí a Figueres i a la tarda es traslladaran a Barcelona (per qüestions de seguretat i evitar protestes no s'ha especificat quin serà el monument que visitaran). Se suposa que la visita provocarà manifestacions antimonarquiques ja que fa una mica més de dos anys que el reis no trepitgen terres gironines per por a aquest tipus de protestes (la tardor de l'any passat es va traslladar a Barcelona l'entrega dels premis de la Fundación Princesa de Girona i el juny  del 2018 la 'gala' fou a Vilablareix, en un acte 'íntim' dins d'un dels establiments dels germans Roca).  De moment, una de les primeres mostres de rebuig de la visita del dia 17 la va protagonitzar dimarts passat el diputat d'ERC per Girona Joan Margall  quan va escrire a Twitter que 'els reis no són benvinguts'. Tweet comentat per l'activista Albano-Dante Fachin que el mateix dimarts  va dir al programa de TV3 'Tot es mou' que la 'visita del rei a Catalunya ha de ser 'històrica''.

La visita reial al Museu Dalí no és casual ja que la Fundació Gala-Salvador Dalí forma part de la Fundación Princesa de Girona (juntament amb 'La Caixa' i altres empreses) i davant del boicot de la ciutat de Girona a ser la seu de  l'entrega dels seus premis la Fundación està buscant ubicacions alternatives per l'entrega d'aquest any (Figueres podria ser una de les opcions triades). Cap dels premiats d'aquest any són catalans, i és que la Fundación vol estalviar-se el rídicul de l'any 2017 quan l'enginyer Bernat Ollé i l'investigador Romain Quidant van renunciar als premis.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid