Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP vol un acord del ple perquè no es nomeni Elionor de Borbó princesa de Girona

Fins ara les propostes de la formació per deixar de reconèixer Felip de Borbó com a príncep de la ciutat s'havien desestimat per l'oposició de CiU, PSC i PP

03/06/2014 Política

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Girona promourà una moció per reclamar que Elionor de Borbó no sigui proclamada Princesa de Girona de cares al ple municipal del proper dilluns 9 de juny. A la Junta de Portaveus extraordinària celebrada d'urgència ahir al vespre arran de l'abdicació de Joan Carles de Borbó, el portaveu de la formació Jordi Navarro ja va expressar ahir el posicionament de la CUP en contra d'aquest nomenament. Tal i com ja va expressar l'alcalde Carles Puigdemont en declaracions als mitjans, no hi ha acord entre els grups municipals per acceptar el nomenament d'Elionor de Borbó com a Princesa de la ciutat, i és per això que la CUP defensa que per al ple del dilluns s'acordi un posicionament conjunt, per tal de traslladar-lo a la Casal Reial Espanyola.

Durant aquest mandat el grup municipal de la CUP ha reclamat en diverses ocasions un posicionament del ple municipal per deixar de reconèixer Felip de Borbó com a Príncep de Girona, que fins ara no havien prosperat mai per l'oposició de CiU, PSC i PP. En aquest sentit, la CUP sempre ha reivindicat els valors republicans de Girona i s'ha mostrat contrària a les visites de Felip de Borbó a la ciutat i a l'establiment de qualsevol relació entre el consistori gironí i la família reial espanyola. Segons la CUP, les mobilitzacions d'ahir a Girona a favor de la República Catalana, reafirmen l'esperit antimonàrquic de la ciutat.

Juny republicà a Girona

L'abdicació de Joan Carles de Borbó ha coincidit amb els actes que la CUP de Girona ha organitzat per aquest mes de juny, en el marc de la campanya 'Girona Republicana'. El cicle d'activitats es presentarà aquest dijous a les 19h al Casal Independentista El Forn, coincidint amb la inauguració d'una exposició sobre la proclamació de la 2a República. A més de l'exposició el cicle comptarà amb debats, conferències passejades comentades i mobilitzacions contra la presència de Felip de Borbó a Girona, si finalment es manté la visita programada en el marc del Fòrum Impulsa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid