Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'enginyer Bernat Ollé i l'investigador Romain Quidant renuncien als premis Fundació Princesa de Girona

Sostenen que la Casa Reial ha avalat l'onada de repressió de l'Estat i retornaran ara tant l'import dels premis -10.000 euros- com les escultures amb què la FPdGi els va distingir

06/11/2017 Drets i Llibertats
Bernat Ollé Bernat Ollé
L'enginyer reusenc Bernat Ollé i l'investigador francès Romain Quidant han renunciat als Premis Fundació Princesa de Girona (FPdGi) arran de l'actitud que ha tingut el monarca Felip VI en el conflicte entre Catalunya i Espanya.

En una carta que han fet pública, subratllen que la Casa Reial ha "liquidat" la tasca que l'entitat ha dut a terme durant anys per "construir ponts" i critiquen que el rei hagi donat "un vistiplau explícit" a "l'onada de repressió" que viuen les institucions catalanes, "incloent l'empresonament de líders cívics i del govern legítimament escollit pels votants catalans".

Els dos guardonats retornaran ara tant l'import dels premis -10.000 euros- com les escultures amb què la FPdGi els va distingir. També demanen que l'entitat esborri tot allò que els vinculi amb la Fundació, cosa que la FPdGi ja ha fet (perquè tant Ollé com Quidant ja no apareixen a la web dels guardonats).

Ollé va rebre el premi Empresa 2015 i Quidant el d'Investigació Científica en l'edició del 2011.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid