Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una monarquia espanyola cada vegada més antidemocràtica

Tot seguit reproduïm un comunicat emès pels manifestants antimonàrquics valencians del passat 3 de juliol:

"Amb motiu de la visita a València de Felip VI i Letízia aquest 3 de juliol, un grup de persones vam coincidir en la recepció ciutadana als peus del museu de les Arts i les Ciències, amb la intenció de mostrar de forma pacífica davant els reis els valors republicans i el nostre rebuig a una monarquia imposada i corrupta.

Una vegada més, la repressió a la dissidència contra allò imposat ha estat evident, també en els mitjans de comunicació que fan un periodisme obert i democràtic. Això sí, aquesta vegada afegint un tarannà discriminatori, arbitrari i violent per part de la policia, amb el resultat de dos ferits lleus, l'intent de segrest de senyeres republicanes i valencianes, escorcolls, arraconament i retenció de més d'una hora de 13 persones, amenaces de ser detinguts i traslladats a comissaria, i situacions surrealistes a la vegada que indignants, en ser segrestada durant més d'una hora la dolçaina que ens va regalar amb el cant dels Maulets, l'himne de Riego...., en ser vista per la policia com una eina perillosa susceptible de ser utilitzada contra els monarques.

Després de més d'una hora retinguts, ens varen traslladar, acorralats, fins a una eixida allunyada. El cap de l'operatiu ens va amenaçar de nou i ens va obligar a anar en direcció al poble de Nazaret, sota amenaça de ser detinguts, alguns van haver de fer un recorregut caminant de més de 4 km en sentit contrari, amb l'excusa de no xafar l'espai de seguretat (el recinte seguia amb un públic certament nombrós), donant-nos un tracte com si fórem delinqüents perillosos.

Volem ressaltar el tracte d'alguns agents, amb sanya contra els valors republicans, i en especial el cap de l'operatiu, amb la seua actitud prepotent i amenaçadora.

La totalitat d'afectats i afectades presents en la protesta, exigim a la Delegada del Govern en València que faça indagacions i depure responsabilitats. No podem acceptar aquestes situacions repressives i intimidatòries, som ciutadans lliures i amb els mateixos drets que els que es manifestaven el mateix dia i a la mateixa hora en favor d'un sistema de governança arcaic i antidemocràtic com la monarquia.

FORA LA LLEI MORDASSA

ELS VALENCIANS I VALENCIANES NO TENIM REI

València, 4 juliol 2020 Afectats i afectades:

3 Juliol, No tenim rei"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid