Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte d’homenatge a les víctimes gironines dels últims bombardejos feixistes i a la caiguda de Girona

Aquest dijous a les 19.30h a la Plaça Marquès de Camps Guanyem Girona ha fet un homenatge a les prop de 30 persones que van morir durant els bombardejos que va patir la ciutat entre el 28 de gener i 1 de febrer de 1939, ara fa 80 anys.

31/01/2019 Memòria històrica
Aquest dijous a les 19.30h a la Plaça Marquès de Camps Guanyem Girona ha fet un homenatge (amb el lema "80 anys després reivindiquem la memòria”) a les prop de 30 persones que van morir durant els bombardejos que va patir la ciutat entre el 28 de gener i 1 de febrer de 1939. Sergi Font, president d’Òmnium Gironès i Pere Castellanos, historiador, han llegit dos testimonis sobre els bombardejos de Girona dels mesos de gener i febrer de 1939 (un dels bombardejos va afectar la seu de Socors Roig Internacional i casualment, un dels assistents a l'acte ha explicat que la seva mare recordava que durant la retirada dels mesos de gener i febrer del 39 en aquell local del SRI li havien donat "llet calenta i galetes") . Sergi Font també ha informat d'una campanya d'Òmnium sobre l'exili republicà de fa 80 anys i l'actual.

D'altra banda, Lluc Salellas, alcaldable de Guanyem Girona, ha denunciat que recentment "algú havia arrencat la placa que denunciava l'ocupació franquista de Girona que hi havia a la plaça Marquès de Camps" (una part de les tropes franquistes van accedir a Girona per aquesta plaça el dia 4 de feber de 1939) i ha anunciat diverses propostes per fomentar la Memòria Històrica relacionada amb la Guerra Civil i l'exili (passat i actual).Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  3. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  4. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  5. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  6. L'independentisme es manifestarà l'1 de maig per una República catalana dels drets socials
  7. El líder del PP a Catalunya recupera un eslògan de la victòria franquista: "!Ya hemos pasao¡"
  8. Espanya
  9. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
  10. Signat el conveni del Patronat d’Escoles d’Infants de Palma
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid