Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Homenatge a les víctimes dels bombardejos de l'aviació feixista de Mollet
26/01/2016 Història

Mollet va recordar ahir les víctimes dels bombardejos feixistes a la ciutat, coincidint amb el seu 77è aniversari, en un acte organitzat per la CUP de Mollet i el Casal Popular El Tabaran al peu del monument a l’efecte instal·lat a la cruïlla dels Quatre Cantons, a l’entrada del Parc de Can Mulà.

Durant la Guerra Civil, Mollet va patir dos bombardejos contra la població desarmada, el 8 de gener de 1938 i el 25 de gener de 1939, que van costar la vida a vint-i-dues persones i van causar múltiples danys materials a vivendes i a diversos espais de la ciutat.

Durant l’acte, Xavier Herrera, membre de la CUP de Mollet, va procedir la lectura del Manifest: “Mollet no oblida: contra el feixisme i per la pau”, en el que va destacar que “aquests episodis de la Guerra Civil Espanyola són uns dels aspectes que els narradors oficials ens han silenciat durant dècades, malgrat ser dels records més impactants per a la gent que els van viure”.

Herrera, va assenyalar que “no volem, ni podem permetre que s’oblidin aquests fets i és el nostre deure mantenir viva la memòria de les víctimes, de totes les víctimes que la foscor del feixisme va provocar a la nostra ciutat: primer en forma de morts o ferits, durant la Guerra Civil i després en forma d’execucions, exili, presó o tortura”.

El portaveu de la CUP de Mollet va cloure la lectura del manifest expressant “el compromís ferm de lluita contra el feixisme i totes les seves manifestacions i de treball per una cultura de pau, i perquè la paraula i el diàleg esdevinguin el camí per a la resolució dels conflictes”.

L’acte va finalitzar amb una ofrena de flors i l’encesa de les espelmes de record que els ciutadans presents van dipositar al peu del monument a les víctimes dels bombardejos de Mollet.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid