Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1939- Darrers bombardejos sobre la ciutat de Girona

Darrers bombardejos sobre la ciutat de Girona

01/02/1939 Tal dia com avui
Els últims dies del mes de gener i el dia 1 de febrer de l’any 1939 es van produir els darrers bombardejos sobre la ciutat de Girona. Van morir més de 50 persones i centenars van resultar ferides. Diverses cases de la carretera de Barcelona, la plaça del Carril (llavors anomenada plaça d’Avel·lí Loriente i actualment plaça Poeta Marquina), la residència de les Germanetes dels Pobres i la seu de Socors Roig de Catalunya a la plaça Dídac Tarradell (actualment plaça Marquès de Camps)  en van resultar afectades.

A sota de la plaça del Carril hi havia l’anomenat “refugi del Carril” dissenyat per l'arquitecte gironí Josep Claret Rovira l'any 1938 amb una capacitat per a més de 250 persones i construït amb un disseny peculiar pensat per evitar que hi pogués entrar metralla encara que hi caigués una bomba a prop.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid