Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
català
Neix Eduglosa.cat, el nou portal web d’educació, difusió i foment de glosa

Impulsat per l’associació Cor de Carxofa, la Plataforma per la Llengua i la Fundació Carulla, el portal web vol ser una eina pedagògica i un espai de referència de la glosa en català

19/06/2018 Llengua
Fer de la glosa una activitat pedagògica i lúdica, però també una eina de cohesió. Amb aquesta intenció s’ha presentat aquest matí, al Centre Artesà Tradicionàrius, el portal Eduglosa.cat, un web creat amb la voluntat de ser una plataforma de difusió de la glosa, un instrument facilitador i un punt de trobada.

El portal està destinat prioritàriament al món docent, encara que també a totes les persones que, per diferents motivacions, es vulguin iniciar en l’experiència i el perfeccionament de la glosa. És un portal que vol ser l’espai de referència de la glosa en català.

Neus Mestres, directora de la Plataforma per la Llengua, ha destacat que la glosa “permet als nens veure que el català és també una llengua d’oci, una llengua per comunicar-se amb els amics i realitzar activitats lúdiques: és també una llengua d’ús social, una llengua comuna”. Des de l’ONG del català també han remarcat que Eduglosa.cat posa en valor els diferents parlars del domini lingüístic i les diferents variacions de la glosa.

Per la seva banda, Tolo Albertí, president de Cor de Carxofa, ha destacat que la glosa és un transmissor dels valors que les tres entitats impulsores del portal comparteixen. “La cultura és clau en l’educació en els valors del s. XXI: l’empatia, l’escolta activa, la creativitat”, ha assegurat Marta Esteve, de la Fundació Carulla.

Finalment, alumnes de l’Escola Concepcionistes han posat el punt final a la presentació amb una mostra de cançó improvisada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid