Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escola pública
Més de 60.000 persones donen suport a la ILP per un nou sistema educatiu a Catalunya

La ILP per l'Educació pública arriba a la recta final. Les signatures recollides permetran que la iniciativa es debati al Parlament.

08/05/2015 Educació

Quan encara resten gairebé dues setmanes per al lliurament de signatures, que es realitzarà el proper dimecres 20 de maig a l'IDESCAT, ja s'ha aconseguit superar amb escreix l'objectiu de 50.000 signatures que fan possible portar aquesta iniciativa legislativa popular al Parlament.

Darrere les 60.000 signatures hi ha el suport i esforç de nombroses entitats de la comunitat educativa i de persones individuals que han organitzat recollides de firmes, xerrades i debats sobre la ILP arreu del país. Entre les entitats adherides hi trobem més de 90 AMPAs i escoles, els sindicats i associacions d'estudiants més rellevants de les universitats i instituts catalans (SEPC, Sindicat d'Estudiants, AEP...), organitzacions de treballadors (USTEC, COS, IAC, co.bas, Assemblea de Docents...), gran quantitat de moviments socials i veïnals (PAH, FAVB...), i les principals candidatures rupturistes (CUP, EUiA, Procés Constituent, Barcelona En Comú, Podem Catalunya, SI, algunes seccions d'ERC i ICV...).

La ILP per un nou sistema educatiu a Catalunya reivindica una educació pública gratuïta de bressol a universitat. La iniciativa pretén lluitar contra la creixent mercantilització del sistema educatiu, perquè l'educació de qualitat sigui un dret al que hi pugui accedir tothom sense importar el seu origen social. I per a fer-ho viable proposa eliminar els concerts escolars en un període de 10 anys.

Aquest projecte va néixer fruit de la voluntat de passar de la protesta a la proposta. Una mare del Maresme va pensar que havíem de explicar com volíem que fos l'educació pública i l'Assemblea Groga va recollir i desenvolupar la proposta convertint-se en el bressol on, amb la col·laboració d'altres espais, la ILP va créixer. El 26 de juny de 2014 es va presentar i a l'octubre es van registrar les fedatàries al Parlament.

Trets de la ILP

Els principals trets d'aquesta ILP són: Xarxa pública única i gratuïta de bressol a universitat seguint l'exemple de models d'èxit com ara el de Finlàndia, reduint progressivament els sistema de concerts, donant l'opció als centres ara concertats a incorporar-se a la xarxa pública o creant nous centres públics; Destinar un mínim del 6% del PIB a l'Educació Pública i el català com a llengua vehicular de l'educació de bressol a universitat Recuperar la gestió democràtica dels centres per part dels claustres i la comunitat educativa, junt a l'autonomia pedagògica.
Gran part de la informació relativa al projecte, es pot consultar al nostre web ilpeducacio.cat, així com l'articulat complet de la ILP.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid