Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escola pública
Més de 60.000 persones donen suport a la ILP per un nou sistema educatiu a Catalunya

La ILP per l'Educació pública arriba a la recta final. Les signatures recollides permetran que la iniciativa es debati al Parlament.

08/05/2015 Educació

Quan encara resten gairebé dues setmanes per al lliurament de signatures, que es realitzarà el proper dimecres 20 de maig a l'IDESCAT, ja s'ha aconseguit superar amb escreix l'objectiu de 50.000 signatures que fan possible portar aquesta iniciativa legislativa popular al Parlament.

Darrere les 60.000 signatures hi ha el suport i esforç de nombroses entitats de la comunitat educativa i de persones individuals que han organitzat recollides de firmes, xerrades i debats sobre la ILP arreu del país. Entre les entitats adherides hi trobem més de 90 AMPAs i escoles, els sindicats i associacions d'estudiants més rellevants de les universitats i instituts catalans (SEPC, Sindicat d'Estudiants, AEP...), organitzacions de treballadors (USTEC, COS, IAC, co.bas, Assemblea de Docents...), gran quantitat de moviments socials i veïnals (PAH, FAVB...), i les principals candidatures rupturistes (CUP, EUiA, Procés Constituent, Barcelona En Comú, Podem Catalunya, SI, algunes seccions d'ERC i ICV...).

La ILP per un nou sistema educatiu a Catalunya reivindica una educació pública gratuïta de bressol a universitat. La iniciativa pretén lluitar contra la creixent mercantilització del sistema educatiu, perquè l'educació de qualitat sigui un dret al que hi pugui accedir tothom sense importar el seu origen social. I per a fer-ho viable proposa eliminar els concerts escolars en un període de 10 anys.

Aquest projecte va néixer fruit de la voluntat de passar de la protesta a la proposta. Una mare del Maresme va pensar que havíem de explicar com volíem que fos l'educació pública i l'Assemblea Groga va recollir i desenvolupar la proposta convertint-se en el bressol on, amb la col·laboració d'altres espais, la ILP va créixer. El 26 de juny de 2014 es va presentar i a l'octubre es van registrar les fedatàries al Parlament.

Trets de la ILP

Els principals trets d'aquesta ILP són: Xarxa pública única i gratuïta de bressol a universitat seguint l'exemple de models d'èxit com ara el de Finlàndia, reduint progressivament els sistema de concerts, donant l'opció als centres ara concertats a incorporar-se a la xarxa pública o creant nous centres públics; Destinar un mínim del 6% del PIB a l'Educació Pública i el català com a llengua vehicular de l'educació de bressol a universitat Recuperar la gestió democràtica dels centres per part dels claustres i la comunitat educativa, junt a l'autonomia pedagògica.
Gran part de la informació relativa al projecte, es pot consultar al nostre web ilpeducacio.cat, així com l'articulat complet de la ILP.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid