Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Trànsfugues, no adscrits i fòssils
15/12/2014 Jordi Navarro
Per Jordi Navarro, militant de la CUP, conserge i geògraf Per Jordi Navarro, militant de la CUP, conserge i geògraf

Per Jordi Navarro, geògraf, militant de la CUP i regidor a l'Ajuntament de Girona

Aquest dilluns es repetirà un nou ritual al Ple de l'ajuntament de Girona. Per quarta vegada consecutiva hi haurà un traspàs de grup i l'anomenat grup no adscrit engruixirà les seves files. Puc entendre les raons per discrepar del grup municipal al qual hom s'ha presentat a les eleccions però no puc entendre que una decisió coherent es saldi amb l'arrapapament a la cadira. Si algú té discrepàncies insalvables el més lògic entenc jo és que abandoni el càrrec i continuï defensant els seus principis i postulats des de qualsevol trinxera.

L'equip de govern convergent, bon coneixedor del terreny de la realpolítik, es mou com peix en aigua en aquest terrabastall polític que hi ha hagut a Girona, i com hàbil estratega que és n'extreu suc a dojo. En el cas de la CUP, tenim la responsabilitat d'haver generat un trànsfuga que es va llençar als braços de l'Alcalde i li va rient les gracietes al Ple, és trist, però és la realitat i cal admetre-la a l'hora que ser-ne crítics i autocrítics.

Però les misèries de la política municipal no només viu de transfuguisme i no adscrits. La repeteció de mandats reforça  la perpetuació d'estils i formes de fer política. En aquest país nostre la limitació de mandats no és obligatòria i a la pràctica ens trobem amb què els càrrecs electes s'instal·len a les poltrones un mandat rera altra mandat. D'acord, ens poden dir que els ciutadans els voten i per tant estan legitimats, però la democràcia espanyola "pactada" al 1978 ha abusat d'aquesta formula ( a dreta, esquerra, centre, més enllà i més amunt!) i el resultat és ben latent.

Probablement demà hi haurà un bon espectacle al Ple de l'ajuntament de Girona, i probablement el món mediàtic s'hi abonarà al més pur estil paparazzi a la recerca del periodisme groc amb tocs rosa. És lamentable però és la realitat i és el que tenim.  Mentrestant la llei mordassa que impulsa el feixisme espanyol va fent via, mentrestant els desnonaments, els talls de subministres i el canvi climàtic no s'aturen. O sigui que tenim feina, molt feina a fer i poc temps per perdre amb les misèries de la política.
Valora
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid