Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Trànsfugues, no adscrits i fòssils
15/12/2014 Jordi Navarro
Per Jordi Navarro, militant de la CUP, conserge i geògraf Per Jordi Navarro, militant de la CUP, conserge i geògraf

Per Jordi Navarro, geògraf, militant de la CUP i regidor a l'Ajuntament de Girona

Aquest dilluns es repetirà un nou ritual al Ple de l'ajuntament de Girona. Per quarta vegada consecutiva hi haurà un traspàs de grup i l'anomenat grup no adscrit engruixirà les seves files. Puc entendre les raons per discrepar del grup municipal al qual hom s'ha presentat a les eleccions però no puc entendre que una decisió coherent es saldi amb l'arrapapament a la cadira. Si algú té discrepàncies insalvables el més lògic entenc jo és que abandoni el càrrec i continuï defensant els seus principis i postulats des de qualsevol trinxera.

L'equip de govern convergent, bon coneixedor del terreny de la realpolítik, es mou com peix en aigua en aquest terrabastall polític que hi ha hagut a Girona, i com hàbil estratega que és n'extreu suc a dojo. En el cas de la CUP, tenim la responsabilitat d'haver generat un trànsfuga que es va llençar als braços de l'Alcalde i li va rient les gracietes al Ple, és trist, però és la realitat i cal admetre-la a l'hora que ser-ne crítics i autocrítics.

Però les misèries de la política municipal no només viu de transfuguisme i no adscrits. La repeteció de mandats reforça  la perpetuació d'estils i formes de fer política. En aquest país nostre la limitació de mandats no és obligatòria i a la pràctica ens trobem amb què els càrrecs electes s'instal·len a les poltrones un mandat rera altra mandat. D'acord, ens poden dir que els ciutadans els voten i per tant estan legitimats, però la democràcia espanyola "pactada" al 1978 ha abusat d'aquesta formula ( a dreta, esquerra, centre, més enllà i més amunt!) i el resultat és ben latent.

Probablement demà hi haurà un bon espectacle al Ple de l'ajuntament de Girona, i probablement el món mediàtic s'hi abonarà al més pur estil paparazzi a la recerca del periodisme groc amb tocs rosa. És lamentable però és la realitat i és el que tenim.  Mentrestant la llei mordassa que impulsa el feixisme espanyol va fent via, mentrestant els desnonaments, els talls de subministres i el canvi climàtic no s'aturen. O sigui que tenim feina, molt feina a fer i poc temps per perdre amb les misèries de la política.
Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  3. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Fora fatxes del Fossar
  6. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  7. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  8. Manifestació a Maó per la pau i contra les bases de l'OTAN
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid