Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crispació, crisi i Estat
02/05/2014 Jordi Navarro
Jordi Navarro és geògraf i regidor a Girona per la CUP Jordi Navarro és geògraf i regidor a Girona per la CUP

Per Jordi Navarro, geògraf, militant de la CUP i regidor a l'Ajuntament de Girona

Els aparells de l'estat espanyol i els seus braços ( policials, judicials, polítics...) despleguen l'estratègia de la crispació a Catalunya. I ho fan de forma descarada i sense tenir en compte la realitat que es viu al nostre país. Pere navarro afirma per activa i per passiva que a Catalunya el procés sobiranista genera crispació i que això ha desfermat una campanya de violència independentista contra ell mateix i qui no se sent independentista. L'objectiu està molt clar, Pere navarro es fa la víctima del sobiranisme i això té adeptes a Espanya; encara que els fets no estiguin clars sempre hi haurà qui s'ho creurà o restarà en la confusió de les informacions.

Em sembla una deformació de la realitat molt notòria, i em sembla un insult a la gent que està patint per culpa de la crisi, com els treballadors de la Torras, que avui han perdut la seva feina. La crispació que genera la crisi que ha desencadenat la Troica està silenciada pels mitjans i els governs. La tensió que es viu als carrers( desnonaments, empreses que tanquen, precarietat laboral, augment del preu de serveis bàsics com l'aigua i la llum, llargues llistes d'atur, retallades en sanitat i educació, dura repressió) no existeix per en Pere navarro, en fernandez díaz o en Loquillo ( el darrer a apuntar-se a l'estratègia de la criminalització de l'independentisme) obsessionats en escampar que el sobiranisme català és el responsable d'un clima irrespirable a Catalunya. M'agradaria que algun d'aquests personatges parles amb treballadors públics que pateixen retallades i han d'aguantar el clima de crispació i agressions que hi ha per exemple en una Oficina de Treball o en una Oficina de Recaptació Municipal, a veure si capten el que és crispació.

Que a Espanya hi hagi llocs amb un atur del 35% també deu ser fruit d'una campanya orquestrada pel sobiranisme català; que a Catalunya hi hagi malestar social i patiment és segons aquests personatges irrellevant perquè segons ells la gent va pels carrers insultant-se i agredint-se per culpa del procés sobiranista, que ha dividit a tothom i enfrontat a tothom. La suposada "colleja" ( clatellot) que suposadament ha rebut el senyor Pere navarro forma part d'una estratègia nazi que el sobiranisme català ha dissenyat. Així ho afirma des de Rosa Díez fins a Fernandez Díaz, passant per Loquillo i Federico Jimenez Losantos.

Ja ho veieu, l'estat espanyol ja ha trobat la cortina de fum que necessitava per continuar reprimint treballadors en atur, permetre desnonaments; d'aquesta manera el PP i els seus socis del PSOE no han de donar explicacions de la seva pèssima gestió ni de les seves genuflexions davant la Troica. I en Pere navarro, que és responsable directe de les retallades ( el PSOE va votar amb el PP la modificació de la Constitució que consagra les polítiques de dèficit zero: la base de les retallades) desvia l'atenció amb bestieses com les que ha escampat.

En fi, un panorama molt lamentable. i a sobre demà, Primer de maig, la classe treballadora serem reprimits i controlats per les forces policials, com si fossim delinqüents.
Valora
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid