Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Símbols feixistes
El Govern espanyol perpetua la simbologia feixista, obviant la llei de Memòria Històrica

El govern espanyol ha justificat que els símbols franquistes a les casernes de l'exèrcit espanyol, invocant una interpretació esbiaixada de l'article 1.2 de la Memòria Històrica

28/07/2014 Política

Nació Digital assenyala en una notícia que el govern espanyol ha justificat que un conjunt de símbols franquistes, entre els quals 126 escuts, banderes i estendards no s'eliminin seguin la legalitat. Neguen que  aquesta simbologia feixista, que majoritàriament està present a les casernes de l'exèrcit espanyol, atempti contra la Llei de la Memòria Històrica o enalteixin la revolta militar.

Els arguments amb què justifiquen la permanència d'aquests símbols és que "faciliten el coneixement dels fets i circumstàncies esdevinguts", tal i com va respondre el govern al portaveu d'Esquerra Plural (IU-ICV-CHA), Ricardo Sixto, qui va preguntar quants elements hi seguia havent en aquest tipus de símbols.

Els responsables del Govern espanyol s'escuden precisament en una interpretació esbiaixada de l'article 1.2 de la Memòria Històrica, que exposa "com a política pública, es pretén fomentar els valors i principis democràtics, facilitant el coneixement dels fets i circumstàncies ocorregudes durant la Guerra Civil i la Dictadura, i assegurant la preservació dels documents relacionats amb aquest període històric."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid