Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
MP-CUP vol retirar els símbols franquistes

MP-CUP porta al Síndic de Greuges el refús del Ple de l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles a retirar els símbols franquistes

19/02/2014 Política
Logotip de MP-CUP Logotip de MP-CUP
MP-CUPha presentat una queixa al Síndic de Greuges arran de la negativa de l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles a retirar els símbols franquistes. A la sessió ordinària del 16 d'octubre de 2013 tots els grups municipals van rebutjar la moció presentada per MP-CUP que demanava l'eliminació dels vestigis de la dictadura de l'espai urbà i el nomenclàtor del municipi.

Remarcar que la moció s'havia enviat prèviament a tots els grups amb representació al consistori i que es va deixar la porta oberta a negociar-ne el contingut amb anterioritat al plenari. No obstant això, la resta de grups van coincidir i al·legar estar en contra de la moció en part per la demanda de MP-CUP de dedicar un espai públic a l’escriptor, professor i reconegut antifranquista Xavier Romeu, però en cap moment van negociar (a excepció d'ERC el mateix dia del Ple) una modificació parcial de la moció amb MP-CUP, i van votar contra tot el text.

MP-CUP considera que el refús a l'esmentada moció no només és una manca de respecte per la democràcia i per a totes les persones que van lluitar contra el feixisme, sinó que també la vulnera la Llei de la memòria històrica. En conseqüència, s'ha demanat al Síndic de Greuges que insti a l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles a acomplir la legislació vigent i es retirin, d'una vegada i per sempre, totes les referències al feixisme i a la dictadura franquista del municipi.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid