Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Al Principat resten gairabé vuit mil símbols franquistes

Ara fa dos anys, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), van recollir en un  inventari més de tres-cents símbols franquistes o feixistes arreu del país, on destacava València, com a una de les ciutats més afectades per aquesta realitat. El conjunt de l'Esquerra Independentista ha estat molt sensible en denunciar-ho, ja que és un dels seus eixos prioritaris.
Actualment encarar existeixen uns 7.700 símbols franquistes al Principat, segons l'inventari elaborat pel Memorials Democràtic. Només a la ciutat de Barcelona ja n'hi ha 4.000, la majoria dels quals són les plaques del Ministeri d'Habitatge i de Treball amb el jou i les fletxes que el Règim col·locava a les façanes dels edificis. A aquestes plaques, a més, cal sumar-hi les 3.647 mostres de simbologia franquista, com ara rètols de carrers i places, monuments, creus o gravats.

02/10/2010 01:27 Drets i Llibertats

A l'àrea metropolitana de Barcelona, les Terres de l'Ebre i a les ciutats més importnats són les zones que acumulen més simbologia de la dictadura. L'objectiu del govern  és, després d'haver-ne fet l'inventari, eliminar-los o fer “pedagogia democràtica” del seu significat.

Des de la plaça de Sant Jaume de Barcelona també s'ha ofert a les comunitats de veïns amb plaques de la Falange a la seva façana a retirar-los la placa de forma gratuïta. L'elaboració del cens es pot consultar, juntament amb un mapa virtual, a la pàgina web de Memorial Democràtic.

Per saber-ne més:

Quatre manifestacions simultànies congestionen aquest dissabte la plaça de Sant Jaume. La Malla

La coordinadora de jovesindependentistes localitza més de 300 símbols franquistes a Catalunya. La Malla/EFE

Catalunya té encara més de 300 símbols franquistes. Avui 

La CAJEI presenta un inventari amb més de 320 símbols franquistes. Vilaweb 

Suberversió a la llibertat. Campanya 

València, l'indret del país amb més símbols franquistes

La CAJEI retirarà del paisatge català més de 300 símbols feixistes. Llibertat.cat 

Seguiment de la campanya a la web de la CAJEI 

 
 
 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid