Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA HISTÒRICA
Demanen la retirada de dos escuts franquistes

El Col·lectiu Es Tallant exigeix la retirada immediata dels dos escuts franquistes de la Plaça de la Reina Maria Cristina de s'Arenal (municipi de Llucmajor, Mallorca)

17/04/2014 Memòria històrica

Arran de la notícia publicada al Diario de Mallorca el 15/04/2014 on es parla dels dos escuts franquistes ubicats a la font de la Plaça de la Reina Maria Cristina —popularment coneguda com Plaça Taronja— de s'Arenal (municipi de Llucmajor), el Col·lectiu Es Tallant afirma que s'està incomplint clarament la Llei de Memòria Històrica, que diu que “els escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d'exaltació personal o col·lectiva de l'aixecament militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura hauran de ser retirades dels edificis i espais públics” i consideren que és responsabilitat de l'Ajuntament de Llucmajor complir amb la Llei.

També recorden que, al pou de la Plaça dels Nins (municipi de Palma) hi ha una inscripció que diu “AÑO 1937 1.1.T. ¡VIVA! 'ESPAÑA!”, i que és probable que sigui una placa d'exaltació feixista, per això des del Col·lectiu demanen que es faci un estudi de l'origen d'aquesta inscripció i, si es dictamina el caràcter feixista, es facin les gestions necessàries per a efectuar la seva retirada
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid