Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Atac feixista a dos símbols republicans de Mallorca

Atacs feixistes contra dos dels espais de la memòria de la repressió de la guerra civil a l'Illa de Mallorca: el Bosc de la Memòria de Calvià i el futur Mur de la Memòria del cementeri municipal de Palma.
 
Memòria de Mallorca, en un comunicat de premsa, expressa la seva protesta i condemna, en nom propi i de totes les víctimes del feixisme, pels atacs feixistes comesos contra dos dels espais de la memòria de la repressió de la guerra civil a l'Illa de Mallorca: el Bosc de la Memòria de Calvià i el futur Mur de la Memòria del cementeri municipal de Palma. (Adhesió de l’escriptor Miquel López Crespí al comunicat de Memòria de Mallorca)
 

15/03/2011 22:09 Drets i Llibertats
Divendres passat, "emparats per l'anonimat i la covardia que els caracteritza", puntualitza  el comunicat un grup d'ideologia feixista va atacar el Bosc de la Memòria de Calvià, situat a devora el Fortí d'Illetes, instal·lació militar utilitzada com a centre de detenció il·legal i d'assassinats durant la guerra civil Espanyola i la dictadura feixista.
 
"Emparats en la ignorància i l'odi contra la democràcia, aquest grupuscles feixistes han fet pintades al·lusives a la Falange Española de las J.O.N.S al grup escultòric i a les plaques amb els noms dels assassinats, a l'únic espai de la Memòria amb el que han contat fins ara les víctimes oblidades del feixisme. Així mateix, emparats en els mateixos principis d'odi i violència, els mateixos feixistes, tot i haver signat en aquest cas com a Fuerza Nueva, han repetit les pintades, insultant a les víctimes recordades amb una placa al mur del cementeri de Palma, el lloc on foren assassinats centenars de Republicans durant la guerra civil" assenyala
 
Per a Memòria Mallorca aquests fets són obra de grupuscles violents d'ideologia feixista, que no cerquen altra cosa que violentar el record a les víctimes de la guerra i dictadura, als seus familiars, amics i a tota la societat civil, que fa dels valors democràtics, l'únic model vàlid de convivència.
 
Considera també que aquests atacs no són fruit de la coincidència en el temps, sinó que són el resultat dels atacs dirigits des de determinats mitjans de comunicació i grups d'opinió, contraris a la construcció del Mur de la Memòria, un projecte de Memòria de Mallorca, que s'ha d'erigir en record i homenatge a totes les víctimes de Mallorca assassinades pel feixisme durant la guerra i la dictadura.
 
Per aquests motius,Memòria Mallorca demana a les forces polítiques democràtiques sense cap excepció, un comunicat de repulsa i condemna pels atacs feixistes a la memòria de milers de demòcrates assassinats a Mallorca. A més a més, el finals dels atacs verbals i mediàtics contra el projecte del Mur de la Memòria, que no fan més que donar ales als violents per atemptar contra la memòria de les victimes del feixisme i de tots els democràtes. Així com, la repulsa de la societat civil a determinats grups d'opinió que no han dubtat en negar i falsejar la història de la repressió feixista a Mallorca per impedir el dret del nostre poble a conèixer la veritat.

I finalment a l'Ajuntament de Calvià i de Palma, la investigació dels atacs i les mesures de seguretat que calguin per evitar que es tornin a repetir.

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid