Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1953- Ethel i Julius Rosenberg són executats a la cadira elèctrica

1953- Ethel i Julius Rosenberg són executats a la cadira elèctrica després de ser condemnats per haver espiat a favor de la URSS

19/06/1953 Tal dia com avui
Ethel i Julius Rosenberg, novaiorquesos d'ascendència jueva, van ser executats a la cadira elèctrica el 19 de juny de 1953 a la presó de Sing Sing, acusats de lliurar informació que suposadament va possibilitar a la Unió Soviètica accedir al secret de la bomba atòmica.

El procés judicial va ser molt qüestionat en el món. L'intel·lectual Jean Paul Sartre el va anomenar  "linxament legal", ja que s'inspirava en cruels persecucions a les idees socialistes de les que van ser víctimes militants i simpatitzants als Estats Units. Molts van haver de complir llargues penes de presó sol per admetre que les sustentaven.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid