Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Elèctriques
No a la MAT denunciarà el Govern per incompliments

Ha encarregat un estudi a un equip de topògrafs per demostrar que al tram Bescanó-Santa Llogaia d’Alguema no es respecten les distàncies de seguretat acordades

20/02/2014 Territori
Recollin dades per denunciar al Govern Recollin dades per denunciar al Govern

La plataforma No a la MAT denunciarà el Govern de la Generalitat de Catalunya per falsedat documental i atemptat contra la salut pública per l’incompliment del document pel qual el Govern autonòmic i els ajuntaments van acordar el novembre del 2009 canviar més del 50% del traçat de la línia de 400 kV entre Bescanó i Santa Llogaia. En aquell document s’assegurava que “aquestes variants redueixen l’impacte visual i acompleixen les distàncies recomanades, que són de 500 metres respecte als nuclis de població i de 100 metres en el cas de cases aïllades”, segons informa el PuntAvui

La plataforma No a la MAT vol demostrar que això és totalment fals i ha contractat un equip de topògrafs, que ja va mesurar el cap de setmana passat in situ les distàncies entre les torres de molt alta tensió construïdes i les cases. Concretament, es va començar el replantejament per la zona de Sant Gregori, i després es va continuar pels nuclis de Cartellà, la Vileta, Montcal, Olivars, Tomet, Medinyà, Fellines, Llampaies, Vilajoan, Ermedàs i, finalment, Vilamorell.

El portaveu de la plataforma No a la MAT, Joan Martí, explica que volen tenir “un document fet per especialistes” per presentar-lo com a prova de l’incompliment de les distàncies de seguretat tant en la denúncia que faran contra la Generalitat com en el contenciós que ja hi ha interposat al Tribunal Suprem contra el projecte executiu. També es presentarà al Síndic de Greuges.

La plataforma afirma, a més, que el traçat original que anava paral·lel al TAV sí que complia les distàncies de seguretat, i que la Generalitat va imposar en aquell acord un canvi de traçat per passar a “un altre corredor en què s’incompleixen” les distàncies. “Amb l’agreujant, que, tot i ser-ne coneixedors”, que sí que s’acompleixen.

Tot i que la llei espanyola estableix la distància mínima en només 7 metres, la Generalitat de Catalunya i Red Elèctrica Espanyola afirmen que es respecten les distàncies acordades de 500 metres en el cas de nuclis de població i 100 metres en el de cases aïllades, però la plataforma No a la MAT reclama un mínim de 400 metres per banda, també per a les cases aïllades, “per una qüestió de salut”, explica Joan Martí, que insisteix que “hi ha casos en què no es respecten ni els 100 metres”, com ara la torre 66, a 17 metres d’un habitatge.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid