Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Consulta
El No a la MAT guanya amb un 98,5% dels vots

La Plataforma No a la MAT sol·licitarà una reunió urgent amb Artur Mas

26/01/2014 Política

El 98,48% dels ciutadans que han votat a la consulta sobre la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que s'ha celebrat aquest diumenge a la Selva han rebutjat la macroinfraestructura.

Segons ha informat la plataforma No a la MAT, del total de 6.001 vots registrats, 5.910 han estat per rebutjar l'obra. Mentrestant, 78 persones s'han decantat pel sí i 13 més han votat en blanc.

Per municipis, a Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils s'han comptabilitzat 3.026 vots dels quals 35 positius, 2.978 negatius i 13 en blanc. A la resta de municipis de la comarca i de les comarques veïnes hi han hagut 2.975 vots, dels quals 43 sí i 2.932 no.

Igual que a la consulta per la independència

Es dóna el cas que la capital de la Selva ha registrat el mateix nombre de vots que a la consulta popular per la independència. En la consulta d'aquest diumenge han votat 2.323 colomencs, mentre que a la consulta independentista van votar 2.385.

Aquesta victòria aclaparadora del no a la MAT ha portat el moviment opositor a evidenciar que el territori està "totalment en contra de la construcció de la MAT i del seu ramal". La plataforma ha celebrat la participació, que ha superat totes les expectatives iniciales, i ha lloat l'ambient festiu i familiar que ha iimperat durant tota la jornada.

Reunió urgent amb Mas

La plataforma No a la MAT farà arribar el resultat de les votacions als màxims responsables del projecte, que són la Generalitat i Red Eléctrica Española. A més, sol·licitarà una reunió urgent amb el president Artur Mas per informar dels resultats de la consulta i exigir l'aturada i el replantejament d'una obra que titlla d'"innecessària i sobredimensionada".

La pregunta de la consulta popular no vinculant promoguda per la plataforma opistora era "Està d'acord que es construeixi la línia de Molt Alta Tensió (MAT) i el seu ramal que afectarà els municipis de Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils?". Atès que molta gent no ha pogut votar, la plataforma ha reobert la pàgina web per votar a distància.

Valora
Vídeos
La MAT 400Kv que volen construir a Sta Coloma F. i Riurarenes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid