Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#ésElx
Un muralmob reivindicarà la llengua a Elx

En la mobilització també es reivindicarà el nom de la ciutat en la llengua pròpia

10/11/2012 Llengua

Elx (Baix Vinalopó) celebrarà un muralmob per reivindicar la llengua pròpia del País Valencià i denunciar la deixadesa de l'administració local pel que fa a la promoció lingüística, així com la reivindicació del nom de la ciutat en la llengua pròpia, tal com propugna la campanya #ésElx.

Perquè és la llengua d'Elx, els seus habitants reivindiquen el valencià en forma de muralmob, que és una multitud de persones que es reuneix de forma espontània en un lloc determinat i comença a realitzar alguna cosa inusual.

El muralmob, que se celebrarà diumenge 18 de novembre en la pista del Parc Esportiu, consistirà a formar, amb cartolines, el text "A Elx, en valencià!", lema de la campanya organitzada per la Plataforma per l'Ús del Valencià a Elx, formada per ACPV-Casal Jaume I d'Elx, l'Associació Cívica per la Llengua El Tempir, l'Institut d'Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, Xiquets d'Elx i Joves d'Elx per la Llengua.

Muralmob per la llengua

A fi que aquesta convocatòria siga un èxit i els valencians del sud es consciencien sobre la importància de defensar la llengua, les entitats organitzadores demanen la participació màxima de tots aquells que parlen i estimen el valencià.

Tot aquell que assistisca ho ha de fer amb una camiseta blava amb el lema #esElx. Es necessiten com a mínim 400 persones per poder veure així la foto d'un palmerar cridant en valencià.

L'assaig per a la realització del muralmob ha tingut lloc aquest dissabte, mentre que el muralmob definitiu es realitzarà el proper 18 de novembre, a les 10.30 hores.

El misteri d'Elx

La ciutat d'Elx és un dels entorns urbans claus del sud del País Valencià. La catedral, el misteri, el palmerar... Tota una sèrie de monuments i tradicions que segueixen volent estimar-se i anomenar-se en valencià.

El centre cultural l'Escorxador o el Gran Teatre ara tenen un nom estranger. El govern municipal del Partit Popular va eliminar els rètols en valencià l'any passat per qüestions extralingüístiques, que semblen formar part d'una campanya de castellanització de la ciutat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid