Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Samarreta per reivindicar l'ús oficial #ésElx

La Plataforma per l’Ús Oficial del Valencià vol que sigui utilitzada tant en la vida quotidiana d’aquest estiu com en les protestes i concentracions en defensa de la llengua

21/08/2012 Llengua
Samarreta reivindicativa per l'ús del nom correcte de la ciutat Samarreta reivindicativa per l'ús del nom correcte de la ciutat

La Plataforma per l’Ús Oficial del Valencià a Elx es va constituir al mes de juny per denunciar que l’Ajuntament dirigit per Mercedes Alonso incompleix la legalitat lingüística vigent i que margina el valencià en l’ús quotidià d’aquesta institució.

Amb la finalitat de reivindicar la valencianitat lingüística i cultural de la ciutat d’Elx i de conscienciar la ciutadania il·licitana del problema creat per l’actual equip de govern, la Plataforma posa a disposició dels seus seguidors i simpatitzants una samarreta reivindicativa amb el lema “#esElx”.

Aquest lema correspon al hashtag (etiqueta) de Twitter “#esElx”, utilitzat en la campanya reivindicativa impulsada per l’Associació Cívica per a la Llengua El Tempir per aquesta xarxa social, amb la finalitat de posar l’èmfasi en el nom en valencià de la nostra ciutat, bandejat i amagat sistemàticament dels usos oficials per part del govern municipal.

Per a l'associació, el nom en valencià de la nostra ciutat es converteix, per tant, en el símbol de la campanya, perquè demostra quines són les intencions de l’actual corporació municipal: marginar el valencià dels usos oficials orals i escrits, de manera que amaga el valencià o el converteix en subsidiari del castellà, autèntica llengua vehicular i principal de l’Ajuntament, com ho demostra el fet que la imatge corporativa institucional, formada per l’escut de la ciutat i el nom de la institució, haja sigut traduïda per la llegenda “Ayuntamiento de Elche”, cosa que és tota una declaració de principis quant al paper que pretenen donar al valencià.

La Plataforma per l’Ús Oficial del Valencià voldria que els seguidors i simpatitzants utilitzàreu aquesta samarreta tant en la vida quotidiana d’aquest estiu com en les protestes i concentracions que la Plataforma durà a terme a favor del valencià durant les festes d’agost i tot l’any, sempre que el temps ho permeta, a les quals us convocarem amb suficient antelació. Per això, perquè volem que us la poseu sempre que pugueu, sobretot durant l’època estival, la samarreta té el preu simbòlic de 5 €.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid