Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitats
Fabra escridassat a la inauguració del curs universitari a Elx

Fa una setmana, Fabra també va ser escrissat en la inauguració del curs a la Universitat Jaume I de Castelló (UJI). La protesta va acabar amb greus incidits i un estudiant detingut.

21/09/2012 Educació
Repressió policial durant visita de Fabra a la UJI Repressió policial durant visita de Fabra a la UJI

Centenars de persones es van concentrar ahir al costat de l'accés de vehicles de l'edifici del rectorat de la Universitat Miguel Hernández a Elx per protestar a l'arribada del president de la Generalitat, Alberto Fabra, encarregat de presidir l'acte d'inaugració del curs universitari.

El rectorat es trobava blindat amb tanques i molta seguretat per evitar l'entrada de manifestants al perímetre. Els allí reunits van mostrat pancartes amb lemes com a "Defensem la Universitat Pública".

Al mateix temps, els concentrats van fet sonar sirenes i han llançat crits entre els quals s'han pogut escoltar "la Universitat és de tots"; "quina descaradura, per tant balafiament, l'interí a l'atur" o "més educació i menys repressió". En un primer moment la comitiva del president del Consell va intentar despistar a la multitud no obstant això, quan els allí reunits es van adonar que un cotxe entrava en el recinte, van aprofitar l'ocasió per colar-se en el perímetre barrat.

La conseqüència va ser la 'fugida' precipitada de Fabra a l'interior de l'edifici. Tot seguit, els efectius de seguretat van haver d'intervenir per evitar l'accès dels concentrats, la qual cosa va generar moments de tensió.

Incidents a la UJI

Fa una setmana, gairebé 200 estudiants i treballadors de la UJ1 de Castelló van escridassar a Fabra i la consellera d'Educació, María José Català durant la inauguració de l'edifici Espaitec II del parc científic de la UJI de Castelló. La concentració havia estat convocada a les portes de l'edifici per protestar contra les retallades i la pujada de taxes.

La concentració transcorria pacíficament fins a l’aparició de la polícia, que en un primer moment, anava de paisà i es trobaven fotografiant als assistents. Posteriorment, van accedit quatre vehicles de la policia autonòmica amb una quinzena de membres de la policia nacional al seu interior. Quan s'intentava accedir a l'edifici, es van poduir moments de tensió. La polícia va retenir i identificar una vintena d'estudiants i va detenir a un d'ells acusat d'agredir a un vigilant privat.

El Consell de l’Estudiantat, així com des de les organitzacions Front d’Estudiants per la Universitat Pública, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Acontracorrent-UJI van condemnar "enèrgicament la desmesurada i injustificada actuació de la policia, tal com evidencien els més de deu parts de lesions", i van exigir la posada en llibertat, sense càrrecs, del detingut.



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid