Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
Llistat de col·lectius que donen suport a la CUP-AE

Múltiples col·lectius, des de l'esquerra política i l'ecologisme fins al municipalisme alternatiu, donen suport a la candidatura amb motiu de les eleccions del 25-N

17/11/2012 Política

La Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa d'Esquerres (CUP-AE) s'ha vist sorpresa per una multitud de col·lectius, plataformes, moviments populars i organitzacions polítiques que en les darreres setmanes han anat fent públic el seu suport a la candidatura de cara a les eleccions del 25 de novembre.

Un fet que ha portat el candidat de la CUP-AE, David Fernàndez, a afirmar un grup parlamentari de la CUP-AE "servirà perquè els moviments de base tinguin veu al Parlament del Principat i perquè s’iniciï una forma inèdita de fer política, que connecti -i de forma permanent- les propostes del carrer amb les iniciatives parlamentàries”. Així mateix, ha destacat que l'organització es presenta com un “aplegament de sector socials en lluita per un país lliure, una societat justa i en equilibri amb el territori”. 

Llistat de suports:

Col·lectius de l’esquerra independentista: Arran, Endavant-OSAN, MDT, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Els seus militants participen activament en la definició política i en la campanya electoral.

- Organitzacions polítiques anticapitalistes no directament vinculades a l’esquerra independentista: l’organització anticapitalista i revolucionària En Lluita fa campanya per la CUP-AE alhora que integra militants a les llistes electorals. L’organització marxista revolucionària Lluita Internacionalista també fa campanya per la CUP-AE i integra militants a les llistes. L’organització revolucionària, ecologista, feminista i internacionalista Revolta Global també demana el vot per la candidatura. La Xarxa Roja dóna suport a la CUP-AE “perquè el pes i la força estan a la base” i, de la seva banda, Des de Baix de Cornellà de Llobregat veu amb simpatia la candidatura.

- Defensa del territori: el col·lectiu Pagesos per la Dignitat Rural Catalana, amb implantació a les comarques gironines, ha expressat el seu suport i ha integrat un dels seus membres a la llista. Així mateix, el partit Els Verds – Opció Verda donen suport a la CUP-AE a les circumscripcions de Girona, Lleida i Tarragona.

- Municipalisme alternatiu: A les comarques gironines s’han mobilitzat a favor de la candidatura Independents Per Salt i la Candidatura Unitària i Popular d’Arbúcies (CUPA). D'altra banda, la CUP-AE també recull el bagatge acumulat en els darrers anys per Alternativa per la Garrotxa. Al Vallès la candidatura ha rebut el suport d’Independents per Mollet, del COP de Ripollet, del Compromís per Cerdanyola i d’Esquerra Alternativa de Barberà. La candidatura L’Altraveu de Castellar del Vallès i L’Entesa de Sabadell han reconegut en sengles comunicats a la CUP-AE com un moviment de base, assembleari i compromès amb l’esquerra.

- Àmbit internacional: Des del País Basc, l'esquerra abertzale viatjarà als Països Catalans per participar en la campanya de la CUP-AE, i el col·lectiu Andalucía Comunista també ha fet públic el suport cap a la candidatura.

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  6. Fora fatxes del Fossar
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. Sant Jordi era guerrer...
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid