Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
Compromís per Ripollet i la Crida Premianenca donen suport a la CUP

El portaveu municipal de la formació de Premià de Mar és el candidat número 33 de la CUP-AE per Barcelona

02/11/2012 Política

Cada cop són més les formacions locals rupturistes i de base popular que fan públic el seu suport a la CUP-Alternativa d'Esquerres de cara a les eleccions del 25 de novembre. Aquest cop han estat Compromís per Ripollet (COP-CpR) i la Crida Premianenca que s'han posicionat respecte les eleccions al Parlament.

"Per primer cop a la història ens sentim representats"

COP-CpR afirma directament que "per primer cop en la història de la democràcia catalana ens sentim representats en l'àmbit nacional", ja que la CUP-AE és una candidatura que "neix des de la base, des de la societat transformadora i els moviments socials que, mitjançant les lluites al carrer, construeix un món diferent, més just i més democràtic".

Per Compromís per Ripollet, la CUP "ha sabut despertar l'etern somni, ara més real que mai, d'aconseguir un país just, democràtic, participatiu, anticapitalista, antifeixista, antiracista, antiimperialista, basat en una economia social i cooperativa... un país on la mateixa societat sigui la protagonista del seu propi futur".

En aquest sentit, assenyala que la CUP "recull una multitud de sensibilitats i tarannàs diferents que representen la unitat popular que sempre hem defensat". Per això afirma que "ens sentim identificats amb les seves idees, basades en una ruptura democràtica de l'actual sistema o, en altres paraules, un canvi radical que permeti vèncer el model de societat injust que existeix fins ara".

També destaca el fet que la CUP aposti per la regeneració democràtica i s'allunyi "dels mal hàbits que tenen els polítics convencionals". 

"Fa molts anys que esperàvem una esquerra independentista amb veu i vot" 

De la seva banda, la formació de Premià de Mar dóna suport a la CUP-AE perquè defensa els eixos que guien l'activitat muncipal del grup, com són la participació ciutadana, justícia social, ecologisme, activisme de base, defensa del territori…

En aquest sentit, celebra la decisió de la CUP de presentar-se a les eleccions perquè "fa molts anys que estem esperant que hi hagi una esquerra independentista i alternativa amb veu i vot". "Tenim ganes de dir la nostra i demostrar a tota aquella ciutadania del Principat que hi ha una altra manera de fer política i tantmateix fer caure mites del format polític de l'EI", manifesta.

De fet, alguns membres de Crida són militants de la CUP i el portaveu municipal de Crida Premianenca, Joan Ribet, és el candidat número 33 de la llista de la CUP-AE per Barcelona.

A més, la Crida Premianenca afirma que la presència de noves formacions polítiques "no divideix, més aviat enriqueix i és símptoma d'una bona salut democràtica".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid