Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
Més d'un centenar de personalitats mostren el seu suport a la CUP

Entre els signants destaquen Eudald Carbonell, Eva Fernàndez, Pep Riera, Feliu Ventura o Xavi Sarrià

06/11/2012 Política

Més d'un centenar de personalitats d'arreu dels Països Catalans han fet públic aquest dimarts el seu suport a la candidatura de la CUP-Alternativa d'Esquerres a les eleccions del 25 de novembre.

En un acte que s'ha celebrat a Girona, s'ha presentat el manifest "Per una alternativa independentista i d'esquerres als Països Catalans: és l'hora de la Candidatura d'Unitat Popular-Alternativa d'Equerres", signat per més de 100 noms destacats en diferents sectors socials i laborals.

A l'acte hi han participat l’escriptor i periodista nord-català Aleix Renyé com a representant del grup de persones que han signat el manifest, així com també els candidats de la formació per Girona Lluc Salellas i Natàlia Sànchez.

El text que han presentat defensa "un canvi de cicle marcat per la independència nacional, la justícia social i la democràcia plena”. Per aconseguir-ho, remarca, cal una candidatura “que presenti un projecte polític, social i econòmic alternatiu”, que defensi "el marc nacional dels Països Catalans en la definició urgent d’un procés democràtic per a l’assoliment de la independència", i que sigui “capaç d’aglutinar esforços cap a la creació d’un pol popular i d’esquerres que esdevingui una veu nítida i clara en defensa d’un model de país socialment compromès”. Per això donen suport a la candidatura impulsada per la CUP.

El manifest també considera imprescindible que aquesta candidatura basi l’acció institucional “en el compromís ètic, la transparència i l’honestedat” i faci d’altaveu “de tots aquells moviments populars que dia a dia treballen a les viles i ciutats catalanes”, per tal de fer aflorar “totes les problemàtiques i demandes ciutadanes que durant tots aquests anys han quedat arraconades del debat polític”.

Món acadèmic

Entre el grup de signants destaquen persones del món acadèmic, com l’arqueòleg Eudald Carbonell, l’historiador valencià Pau Viciano, el catedràtic d’Història de l’Educació de la UAB Pere Solà, els historiadors Xavi Díez i Jordi Bilbeny o la politòloga Gemma Ubasart.

Àmbit musical

De l’àmbit músical hi són representats el cantautor valencià Feliu Ventura i el vocalista d’Obrint Pas Xavi Sarrià, com també el component del grup Gossos Oriol Farré.

Periodistes

També destaquen els periodistes Àlex Romaguera, Anna Ayala, Maria Favà, Xavier Muntanyà o Marc Almodóvar.

Camp polític

En el camp polític hi són l’exalcalde d’Arbúcies Jaume Soler o l’exdiputat al Parlament Fidel Lora, entre d’altres.

Activisme social

Del món de l’activisme social destaquen noms com el del portaveu del FAGC Eugeni Rodríguez, l’expresidenta de la FAVB Eva Fernàndez o l’activista Gabriela Serra.

Independentistes històrics

Com no podia ser d'una altra manera, la CUP-AE compta amb el suport de militants històrics de l’independentisme com Carles Sastre, Eva Serra o Aleix Renyé, entre d’altres.

Pagesia

També hi consten persones reconegudes del món de la pagesia com Bep Cabré, d’Unió de Pagesos, Pep Riera o Gerard Batalla, de Som lo que Sembrem.

Territorialitat

El manifest també destaca per la presència de persones d’arreu dels Països Catalans com el mateix Aleix Renyé o la directora de l’escola Arrels Elena Gual, de la Catalunya Nord; així com el portaveu de Joves per Mallorca, Joan Mateu, o Neus Ferrer, membre d’Illencs pel Català, entre d’altres.

Suports internacionalistes

La iniciativa també ha rebut adhesions internacionalistes, com és el cas dels representants de l’esquerra abertzale Txelui Moreno o Pernando Barrena, així com Domergue Sumien, d’Iniciativa per Occitània, o l’aranès Miquèu Segalàs de l’organització política occitana Libertat!

Tots aquests noms se sumen als d’altres persones reconegudes que ja han mostrat el seu suport a la CUP-AE i que formen part de la llista electoral per Barcelona, com ara Oleguer Presas, August Gil Matamala, Blanca Serra, Roser Veciana, Francesc Lucchetti, Lluís Cabrera, Francesc Ribera "Titot", Cesk Freixas i Carles Belda o Julià de Jòdar, entre molts d’altres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid