Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
En Lluita i LI també demanaran el vot per la CUP

Les dues organitzacions anticapitalistes donen suport a la CUP en aquests comicis però defensen la constitució d'un front d'esquerres

23/10/2012 Política

En Lluita i Lluita Internacionalista (LI) donaran suport a la CUP a les eleccions del 25 de novembre, sumant-se així a Revolta Globa, que va fer pública la decisió la setmana passada.

Per a En Lluita, la candidatura de la CUP-Alternativa d'Esquerres és "una oportunitat històrica que dibuixa possibilitats reals de portar la veu de l'esquerra combativa i dels moviments socials a les institucions".

L'organització anticapitalista destaca que el programa de la CUP inclou "elements clau" com seria la sortida de la Unió Europea o l'oposició frontal a les retallades. I especifica que dóna suport a la CUP "per avançar cap a la ruptura amb l'Estat espanyol i capgirar la lògica econòmica i social dominant".

Per aquest motiu anuncia que impulsarà una campanya de suport "des de l'anticapitalisme" per demanar el vot per la CUP i destaca que les llistes de Barcelona i Tarragona compten amb militants d'En Lluita "com una forma de contribuir a la confluència de diferents sectors de l'esquerra".

De la seva banda, Lluita Internacionalista (LI) també demanarà el vot per la CUP perquè "presenta una possibilitat per avançar quan estableix com a inseparables la lluita per l’autodeterminació i contra el capitalisme". 

Bastir un front d'esquerres

Tot i així, LI manifesta que vol seguir treballant per bastir un front d'esquerres, igual que En Lluita, que remarca que "el repte per l’esquerra anticapitalista i revolucionària és contribuir a bastir políticament un bloc polític i social que des de la defensa de la sobirania del conjunt del poble català s’oposi frontalment a les retallades". 

Segons LI, aquest "reagrupament" hauria de comptar amb la participació de la CUP, les CAV, Revolta Global, En Lluita, Corrent Roig, Xarxa Roja, Lluita Internacionalista. De la mateixa manera,

En Lluita també havia defensat una candidatura basada en "una gran aliança de l’esquerra combativa" que inclogués les CUP, les CAV i també EUiA, entre altres candidatures. "No ha estat possible aconseguir una candidatura com la que plantejàvem, tot i així ens reafirmem en la idea que cal avançar més enllà del 25-N cap a la construcció d’un front polític ampli", sentencia.

En aquest context, LI posa de manifest que en aquesta ocasió ha tornat a proposar un front d’esquerres i ha lamentat que la CUP rebutgés formar coalicions, tot i valorar que ha deixat participar les organitzacions anticapitalistes. 

Sobre la CUP, LI afirma que "no hi ha condicions per debatre un programa comú abans del tancament d’acord i llistes" i manifesta que "l’ambigüitat del lema principal 'Ho volem tot' ens preocupa perquè només una candidatura que doni resposta concreta a les necessitats de la Catalunya treballadora pot ser referent electoral i encara més important, un referent de lluita".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid