Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets
El grup de suport a l'Esther Quintana presenta una denúncia contra els Mossos

La campanya "Ojo con tu ojo" aconsegueix centenars d'adhesions demanant que es prohibeixi l'ús de les bales de goma

24/11/2012 Drets i Llibertats

Els familiars i amics d'Esther Quintana, la dona de 42 que ha perdut la visió de l'ull esquerre per l'impacte d'un projectil disparat pels antiavalots dels Mossos d'Esquadra, han presentat una denúncia, tal com van anunciar.

Segons ha explicat a Llibertat.cat la campanya "Ojo por ojo" que ha impulsat el cercle d'amistats i suports de Quintana, es tracta d'una denúncia inicial que aporta una sèrie de proves urgents a l'espera de poder presentar en breu una querella criminal. Aquesta querella contindrà les proves que han anat recopilant els familiars i amics de l’Esther així com molts ciutadans de manera desinteressada.

A través d'aquesta campanya s'ha anat fent una crida a cercar testimonis que estiguessin al lloc dels fets (confluència passeig de Gràcia amb Casp i carrers adjacents) la tarda de la vaga general o qualsevol persona que tingui imatges de la càrrega dels mossos. El correu que han habilitat és animsester@gmail.com. Segons ha pogut saber Llibertat.cat, són molts els testimonis que ja s'han posat en contacte amb ells per tal que es faci justícia. Un llistat dels nombrosos testimonis acompanyarà la causa.

A banda de la denúncia i la querella criminal també es proposaran un seguit de diligències de prova per identificar l’agent concret que va disparar el tret així com els comandaments responsables d’aquest fet. 

De moment, el Departament d’Interior segueix negant que durant la càrrega es disparessin bales de goma o qualsevol tipus de projectil, un fet ja acreditat. A més, cap responsable polític s'ha posat en contacte amb els afectats.

Centenars de suports

Tot i així, la campanya "Ojo por ojo" segueix creixent i donant a conèixer la 8a persona que ha quedat cega d'un ull a Barcelona per culpa dels Mossos d'Esquadra per exigir així la prohibició d'aquest tipus de munició.

Entre les adhesions destaquen les dels músics i grups Gerard Quintana, Macaco, Fermin Muguruza, Amparo Sánchez, La Kinky Beat, Bongo Botrako, La Pegatina, Daniel Higiénico, Jairo Zavala (Depedro), Arecio Smith (Asstrio) o fins i tot la del músic dels EUA Joey Burns (Calexico). També han donat suport a la causa gent del món de la televisió com Jordi Évole, Jose Corbacho, Berto Romero, actors del Polònia com Queco Novell, Alba Florejachs, Agnès Busquets i David Olivares; els periodistes Bruno Sokolowicz o Kike Turrón, i centenars de persones anònimes, així com també Arcadi Oliveres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid