Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11-S
L'ANC afirma que la mobilització de la Diada és per la Independència

Des de l'inici de la Marxa cap a la Independència, el passat 30 de juny a Lleida,  s’han fet més de 400 actes mobilitzant desenes de milers de persones d’arreu del territori.

05/09/2012 Política

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha explicat aquest migdia en roda de premsa la seva voluntat d’aconseguir que aquesta Diada hi hagi una marxa massiva per la independència a Barcelona i ha explicat detalls de la convocatòria, que arrencarà el dia 11 a les 18:00 a Passeig de Gràcia amb Gran Via.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha remarcat que la concentració d’aquesta Diada és la culminació de la Marxa cap a la Independència que l’ANC va iniciar el passat 30 de juny a Lleida. Des d’aleshores s’han fet més de 400 actes mobilitzant desenes de milers de persones d’arreu del territori.

Forcadell ha posat en valor la “riquesa” del teixit associatiu del país, un fet clau per tal que l’independentisme hagi anat augmentant entre la població catalana. “Volem fer un reconeixement a totes les persones, entitats i institucions que han fet possible que s’hagi arribat aquí; sense elles no podríem dir ara aquesta frase: El poble està preparat”.

Un missatge adreçat a les institucions catalanes, ja que, tal com han explicat els representants de l’ANC, aquesta convocatòria ha de servir per transmetre la voluntat clara i massiva dels catalans d’assolir un Estat propi; tant a les institucions del país com al món. “El Govern tindrà el nostre suport si inicia les passes cap a la independència”, ha afirmat Forcadell.

S’han superat els 700 autocars que arribaran a Barcelona d’arreu del territor

Per la seva banda, el membre del secretariat nacional, Ferran Civit, ha detallat el recorregut de la marxa, que culminarà a l’Av. Marquès d’Argentera després d’haver passat per Via Laietana; així com el paper actiu dels assistents per tal que es visualitzi la voluntat del poble català. Durant l’acte polític, els assistents hauran d’aixecar una butlleta verda, que es publicarà en diversos mitjans del país; per tal de fer “una marea verda de llibertat i de democràcia”. “Les enquestes són només un paper –ha explicat Civit- Volem que es visualitzi clarament la voluntat que es reflexa en aquestes”.

Civit també ha explicat que ja s’han superat els 700 autocars que arribaran a Barcelona d’arreu del territori, una xifra rècord, però ha deixat clar que “no n’hi ha prou”. “Han de ser més”, ha dit Civit, que ha reiterat la necessitat que tothom assisteixi a la marxa del dia 11.

Per la seva banda, l’Ignasi Termes, del Secretariat Nacional, ha explicat com diverses associacions culturals del país s’han sumat a la convocatòria, com els castellers de Vilafranca.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid