Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Més de mig miler de persones en la "Marxa cap a la Independència" a Figueres

A Salt es cus una estelada gegant i a sis pobles del Gironès es mullin per la Independència

22/07/2012 Política
Cosida popular a Salt de l'estelada gegant Cosida popular a Salt de l'estelada gegant

Més de 500 persones han sortit al carrer aquest dissabte a la tarda a Figueres per participar a la 'Marxa cap a la Independència' organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). La marxa va recórrer els carrers més cèntrics de la capital de l'Alt Empordà i va finalitzar amb els parlaments de les actrius Montserrat Carulla i Txe Arana i un concert de Josep Tero.

Durant la marxa, els manifestants van cridar diverses consignes tals com 'Independència, volem independència' o 'No, no volem ser una regió d'Espanya', entre d'altres. La protesta, que anava encapçalada amb una pancarta on es podia llegir 'Un país en marxa cap a la independència'.

La coordinadora local de l'assemblea a Figueres, ja està treballant en la propera marxa transfronterera que es portarà a terme a la Jonquera el 19 d'agost.

A Salt es cus una estelada gegant

A Salt durant tot el dia es va estar cosint una estelada gegant a partir de trossos de tela on els veïns anaven escrivint dedicatòries. Es trobaven lemes com ara “Som i serem”, “Avui i sempre, Catalunya lliure”, “Somiem i lluitem per un país millor” o “Espavilem que hi ha molta feina a fer”, entre d'altres frases. Durant tot el dia van ser moltes les persones que van deixar escrit un pensament en el fragment de roba. La jornada va estar amenitzada per balls, concerts i lectura de poesia, amb la participació de l'exalcalde Salvador Sunyer.

El proper dimarts i partir de les sis del vespre, hi haurà la segona jornada de cosida d’estelada, amb degustació de productes catalans. Es preveu un cop cosida, lluir-la a Barcelona, durant la manifestació del proper 11 de Setembre i després penjar-la a algun punt ben visible del municipi perquè tothom hi pugui fer fotografies.

Amb la cosida de l'estelada es vol simbolitzar la importància de la col·laboració ciutadana per assolir l’estat propi. "Tenim un
país per construir i com més gent vingui a cosir, més gran i més plural serà la l’estelada", segons "Salt Per la independència".

Mulla't per la Independència

Els actes de l'ANC amb motiu de la Marxa cap a la Independència també es van traslladar a cinc piscines municipals del Gironès –Girona, Salt, Sant Gregori, Fornells i Vilablareix–, on es van muntar parades informatives i es va convidar els banyistes a mullar-se per la independència.

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid