Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Onze de Setembre
11-S: Diada per la independència i el socialisme als Països Catalans

L'Esquerra Independentista convoca actes i manifestacions a tot el Principat en una diada en què es fa especialment important reivindicar la construcció nacional dels Països Catalans i la lluita per la justícia i igualtat social - La CUP deixa clar que respecta la manifestació de l'ANC

20/08/2012 Política

En un context de crisi capitalista aguda que es tradueix en un retrocés en matèria de drets socials, i per altra banda de confrontació radical amb l'estat espanyol pel creixement imparable del moviment independentista, la Diada de l'Onze de Setembre esdevé enguany més combativa que mai.

Com cada any, l'Esquerra Independentista (Alerta Solidària, Arran, COS, CUP, Endavant, MDT i SEPC) treballa en l'organització d'una Diada que ha d'esdevenir "una gran mobilització en defensa de la independència, la construcció nacional dels Països Catalans i la lluita per la justícia i igualtat social", tal com ha manifestat la CUP en un comunicat que ha emès aquest dilluns per fer una crida a sortir al carrer l'11 de Setembre.

Una Diada, la de l'Esquerra Independentista, caracteritzada per la territorialitat -s'organitzen actes i manifestacions arreu del Principat- i per la reivindicació social, tal com queda patent al mateix lema unitari de la Diada "Ni pacte fiscal, ni pacte social. Independència i socialisme Països Catalans" i al propi de la CUP, "El país no està en venda. Independència i socialisme".

Uns eslògans a través del qual la CUP i el conjunt del moviment de l'Esquerra Independentista pretén insistir en la necessitat de "generar un espai clarament sobiranista i d'esquerres" que defugi propostes com la del pacte fiscal, que "manipulen el contingut rupturista" de la manifestació.

En aquest sentir, la CUP considera que la conjuntura actual de crisi econòmica, social i institucional "requereix posicionaments clars no només en relació a l'eix nacional, sinó també a l'eix social”. Per això, diu, "és imprescindible construir un marc que aposti sense ambigüitats per la plena independència sense recórrer camins destinats al fracàs com el del pacte fiscal” i que entengui “la construcció nacional dels Països Catalans com un element imprescindible del procés independentista”.

"El model polític i econòmic neoliberal de la Unió Europea és el que ens ha conduït a la crisi"

I és que des de la perspectiva de l'organització independentista, la conjuntura internacional no presenta la Unió Europea com un agent aliat per a la justícia i la llibertat del poble català, sinó tot al contrari: “El model polític i econòmic neoliberal de la Unió Europea és el que ens ha conduït a la crisi i és el que condemna centenars de milers de catalans i milions d'europeus a l'atur i a la pobresa”. Segons la CUP, “les polítiques de la Unió Europea respecte els estats grec, italià o el mateix estat espanyol demostren que també és una enemiga de la sobirania dels pobles”.

Per això referma la seva lluita “per l'autodeterminació dels Països Catalans i per mobilitzar la societat catalana a favor d'un nou model polític, econòmic i social" i d'aquesta manera fa una crida a manifestar-se amb la CUP i l'esquerra independentista el proper Onze de Setembre.

Compatible amb la manifestació de l'ANC

Al seu comunicat, la CUP ha explicat que tot i mantenir la convocatòria tradicional de l'Esquerra Independentista a Barcelona aquesta no es contraposa a la manifestació independentista que enguany ha convocat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) com a culminació dels actes de la Marxa cap a la Independència. D'altra banda, manifestacions que porten molts anys celebrant-se com la de la CUP a Girona i Lleida se celebraran al matí.

De fet, afirma que la militància de la CUP arreu del territori "participa a l'organització de totes les manifestacions" i col·labora amb les assemblees locals de l'ANC amb l'objectiu que enguany “hi hagi més independentistes que mai” i que “cap partit ni cap dirigent polític que defensi el pacte fiscal manipulin el contingut rupturista d'aquestes manifestacions”.

Botran: "Totes les mobilitzacions han de ser benvingudes"

Un fet que també deixa clar el portaveu nacional de la CUP Albert Botran en una entrevista a VilaWeb on afirma que la formació no es desmarca de la manifestació de l'ANC sinó que simplement es manté la convocatòria pròpia de l'Esquerra Independentista "sense voluntat de contraposar-la a cap altra". Botran ha recordat que la militància de la CUP també participa a l'ANC i que fins i tot hi ha membres de l'organització al secretariat de l'assemblea.

"Tant de bo hi hagi moltíssima gent aquella tarda a Barcelona, en aquella manifestació i en la de l'esquerra independentista. Tot plegat és part d'un procés en què les mobilitzacions seran creixents. Totes han de ser benvingudes", ha assenyalat, i en aquest sentit ha lloat que l'ANC no hagi convertit la manifestació de l'Onze en una mobilització pel pacte fiscal, tal com pretén el Govern de la Generalitat de Catalunya.

Precisament Botran ha carregat contra la política de CiU: "Ens fa l'efecte que el govern de CiU afavorirà els interessos de determinats inversors privats i d'empreses amigues en detriment dels interessos de la majoria del poble, que sofreix les conseqüències de les retallades. No creiem que aquest govern ens porti a la independència, sinó que fa un paper contrari, d'endarrerir-la, i mentrestant, va fent una societat més desigual i més dependent". A més ha denunciat que tot i que la Diada sigui un èxit "no portarà cap canvi substancial, perquè tenim un govern aliat del PP que fa la funció de contenir totes aquestes ànsies de llibertat".

"La independència ha d'anar lligada a un programa social"

Botran ha insistit que "cal un contingut social més important en l'independentisme" que defensi "un model de país que combati les desigualtats" perquè "és el que el farà arrelar i avançar". "La independència ha d'anar de bracet amb un seguit de conquestes socials", ha afirmat. 

Per la CUP, "la independència ha d'anar lligada a un programa social", segons ha explicat el seu portaveu, que ha recalcat que l'objectiu del país és que la lluita nacional i social conflueixi, "que cada dia hi hagi una consciència més forta que les dues lluites van juntes, i que aconseguirem una societat millor i amb més igualtat a mesura que aconseguim un poble més lliure i independent".

Manifestacions de l'Esquerra Independentista el dia Onze

Les organitzacions de l'Esquerra Independentista convoquen actes arreu de les comarques del Principat que s'estendran durant tota la setmana de l'Onze i també les següents manifestacions per al dia de la Diada:

BARCELONA
17h Plaça Urquinaona

LLEIDA
12h Plaça de la Paeria

GIRONA
12.30h Plaça Catalunya

REUS
19.30h Mercat Central

MATARÓ
13.15h Plaça Miquel Biada

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid