Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
La Marxa cap a la Independència aplega més de 2.500 persones a Calonge-Sant Antoni-Palamós

Castellanos: "Ara l’independentisme està construint i reforçant un instrument imprescindible per a arribar a la independència: una estructura unitària, democràtica i participativa i arrelada al territori. Estem construint l’Assemblea Nacional Catalana"

11/08/2012 Política
Més de 2500 persones s'ha apleguen a la platja de Palamós Més de 2500 persones s'ha apleguen a la platja de Palamós

Dimarts passat, des de la platja de Torre Valentina a Sant Antoni de Calonge i fins el bell mig del passeig del Mar de Palamós més de 2.500 persones de totes edats van participar a la Marxa cap a la Independència amb centenars de banderes estelades arborades acompanyades de dues més de grans dimensions, van fer el llarg recorregut a peu cridant lemes reclamant la fi de l'espoli espanyol i la proclamació de la Independència nacional.

La manifestació va ser rebuda en primer lloc per l'alcalde de Calonge, Jordi Soler (CIU), que en una molt breu intervenció ha donat la benvinguda al seu municipi a la Marxa cap a la Independència. Seguidament el coordinador local de l'Assemblea Nacional Catalana, Oscar Izquierdo, va explicar el significat de la marxa. A continuació, Carles Castellanos i Llorens, militant històric del Front Nacional de Catalunya, del PSAN i del Moviment en Defensa de la Terra i vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, va parlar (parlament pdf) del sentit històric del moviment independentista català i la seva projecció actual en l'assolliment de les llibertats nacionals. Tots dos van fer una crida a manifestar-se l'11 de Setembre a Barcelona. Finalment i acompanyats de la Coral Harmonia Antoniense, s'ha entonat l'himne nacional de Catalunya.

La marxa va continuar en direcció a Palamós on ja ha arribat de nit. Un cop allà la primera en intervenir va ser l'Alcaldessa, Maria Teresa Ferrés (PSC), que també ha donat la benvinguda a la Marxa. El seu discurs ha estat interromput diverses vegades sota els crits de "Fora, fora, fora, la bandera espanyola", que feien referència a la bandera que des de fa pocs dies corona l'edifici consistorial palamosí. Però ha estat finalment aplaudida quan ha anunciat la decisió del consistori d' hissar una estalada a la Plaça de Catalunya, responent a la petició presentada per l'Assemblea territorial. Després d'unes breus paraules d' Eulàlia Gili, membre del secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana, va ser el torn del poeta Josepmiquel Servià que va llegirel manifest de la Marxa cap a la Independència reiteradament interromput per aplaudiments. El poeta va recitar un parell de poemes propis i absolutament conjunturals amb la situació política que està vivint el país.

Desprès de cantar plegats "Els Segadors" bona part dels participants van materialitzar aquest "Mulla't per la Independència" a la platja Gran de Palamós mentre la sorra quedava curulla de banderes estelades. L'acte va acabar amb una cantada de corrandes i glosa per part dels banyistes independentistes i d'un cremat.

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  3. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Fora fatxes del Fossar
  6. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  7. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  8. Manifestació a Maó per la pau i contra les bases de l'OTAN
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid