Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
“Nosaltres els fusterians” a l'Espai Vilaweb

L’acte va tenir bona acollida a la capital del Barcelonès i va ser seguida per unes 60 persones que van fer que l'espai es quedara xicotet

13/09/2012 Política
Anna Oliver, Toni Infante, Patrícia Gabancho, Agustí Cerdà i Josep Guia Anna Oliver, Toni Infante, Patrícia Gabancho, Agustí Cerdà i Josep Guia

Dilluns passat, 10 de setembre, va tenir lloc la presentació de “Nosaltres els fusterians” a Barcelona, concretament a l’Espai Vilaweb, situat molt a prop del MACBA, a les 19:30h.

L’acte s’enquadra en una campanya impulsada per les forces independentistes del País Valencià, el Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), 'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV)Moviment de Defensa de la Terra (MDT), i  Solidaritat Catalana per la Independència (SI). per homenatjar la figura de Fuster i recordar la seua aportació política i ideològica en la formulació de la idea de Països Catalans en els anys 60, a més a més es commemoren 50 anys de la publicació de “Nosaltres els valencians”, i 20 anys de la mort de l’escriptor de Sueca.

L’acte va tenir bona acollida a la capital del Barcelonès i va ser seguida per unes 60 persones que van fer que l'espai es quedara xicotet. Patrícia Gabancho va ser l'encarregada de conduir l'acte que va comptar amb les les intervencions de Josep Guia, per part del PSAN, Agustí Cerdà d'ERPV, Anna Oliver de SI i Toni Infante de l'MDT.

Josep Guia

Per la seua banda, Josep Guia va fer remarcable que darrere de qualsevol crítica a Fuster “trobarem Espanya”, tot fent una crítica a aquelles organitzacions o persones que busquen fer la contra al discurs de l’escriptor suecà, també va centrar la seua intervenció en recordar la herència de Joan Fuster pel que fa a la reivindicació i formulació moderna dels Països Catalans, així com per la normalització de la llengua.

Agustí Cerdà

Agustí Cerdà, va posar de manifest que si treballem per la creació d’un nou Estat no podem fer-ho si no avancem amb la idea que aquest nou Estat estiga format per la nació completa, de Salses a Guardamar, i que si això no ocorregués és possible que des del Principat s’haurien de plantejar “què fer amb els valencians ?”. Cerdà també va fer reivindicació en que hauran de ser les classes populars des de les què avance els projecte independentista i que haurà de ser un projecte dirigit per elles i fet per a estes classes.

Anna Oliver

En la seua intervenció Anna Oliver, va lamentar que Joan Fuster no ha estat una figura reconeguda i que haja marcat la política al Principat, al seu moment, com ho va fer al País Valencià, i que no li donen la importància que mereix com es fa al País Valencià. També va fer reivindicació de la catalanitat dels valencians com a part constituent de la nació catalana.

Toni Infante

Per últim, Antoni Infante en el seu torn de paraula va defensar que al País Valencià està començant a cuallar l’independentisme, un moviment, que en paraules d’Infante no tardarà en sumar més sectors socials. També, i amb un marcat discurs d’esquerres, Antoni Infante va insistir en la idea que la lluita independentista ha d’anar acompanyada necessàriament de la lluita per les llibertats individuals i col·lectives, de la lluita feminista, pel treball, pels drets dels animals, l’ecologia, etc...

Acte reivindicatiu

En definitiva el discurs dels quatre ponents va ser marcadament esquerrà i reivindicatiu del lloc que ha d’ocupar el País Valencià dins el procés d’autodeterminació. A continuació es va obrir un torn d’intervencions de poc més de trenta minuts on es va posar de manifest la inquietud per part del públic de saber si hi haurà una candidatura independentista unitària al País Valencià de cara a les eleccions de autonòmiques i locals 2015, tot i que la resposta de tots quatre ponents és que “s’estan coneixent i que no volen anar amb presses, tot mirant allò que tenen en comú en lloc de barallar-se per les xicotetes diferències que els puguen separar”, com va afirmar la líder de SI al País Valencià, Anna Oliver. L’acte va concloure amb uns merescuts aplaudiments proclamats per un públic satisfet.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid