Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'auditori de l'Octubre es queda petit en l'arrencada de "Nosaltres els fusterians"

A l'acte hi van assistir diverses personalitats destacades de la societat civil valenciana

26/04/2012 Política
L'auditori de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València es va quedar petit en la posada en marxa de la campanya "Nosaltres els fusterians" [Facebook | Twittter] que han impulsat quatre organitzacions independentistes del País Valencià: MDT, PSAN, SI i ERPV.

La campanya es va donar a conèixer dimecres 25 d'abril coincidint amb la Diada del País Valencià i va comptar amb les intervencions de Josep Guia, membre del comitè executiu del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN); Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV); Antoni Infante, representant del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), i Anna Oliver, coordinadora al País Valencià de Solidaritat Catalana per la Independència (SI).

Guia, Cerdà, Infante i Oliver van explicar que l'objectiu de la iniciativa que han engegat és difondre el pensament polític de Fuster durant aquest 2012, any en què se celebra el 50 aniversari de la publicació de Nosaltres, els Valencians i el País Valenciano. Segons van afirmar, la iniciativa que es desenvoluparà durant tot el 2012 “és un primer escenari de trobada entre les diferents organitzacions independentistes al País Valencià que pensem que ha generat il·lusió entre els valencians i les valencianes”.

La campanya, que recorrerà diferents punts del País Valencià, com ara Sueca, Gandia, Castelló, Elx, Alcoi o Xàtiva, va arrencar aquest dimecres a València per reivindicar la vigència de les tesis polítiques de Fuster i els objectius comuns de les diferents organitzacions independentistes i l’àmbit d’actuació comú, els Països Catalans.

La importància d'aquesta triple efemèride ha portat les quatre formacions a acostar posicions i a sumar forces per retre homenatge a Fuster, ja que segons remarquen, l'escriptor i pensador és "la base de les nostres respectives organitzacions". "Aquesta efemèride ens esperona a homenatjar la figura i l’obra del gran intel·lectual, el pensador que ens va afirmar, tan raonadament, la nostra condició nacional", expliquen.

Personalitats destacades de la societat valenciana hi donen suport

A l'acte d'aquest dimecres hi van assistir diverses personalitats destacades de la societat civil valenciana com Dolors Jimeno, Intersindical Valenciana; Vicent Pons, enginyer forense; Tonetxo Pardiñas i Maria Josep Martínez, Societat Coral el Micalet; Rodolf Soler, Valencians pel Canvi; Alfons Llorenç, periodista; Isidre Crespo, Centre Carles Salvador; Vicent Moreno president d'Escola Valenciana; Josep Enric i Josep Lluís Pujades de la COS; Carmen Ciscar i Leo Mañas de FIRA; Joan Carmona del portal Ara o Mai; Toni Gisbert, ACPV; Marc Candela, STEPV; Francesc Mompó, escriptor; Pepa Úbeda, escriptora, i Enric Tàrrega, activista.

També Diego Alamar de l'Ecorgànic; Jose Maria Sahuquillo de l'Assemblea contra la desocupació i la precarietat, Eddie Turney d'EUPV; Enric Valero de Ca Revolta; Manolo Picó de CCOO; Gemma Pasqual; Gonçal Bravo del sindicat COS; Toni Valero del Park Alkosa; Carles Enguix cantautor; Rosa Tormo i Manolo Sáez de la Plataforma Carles Pinazo; Empar Salvador del Fòrum per la Memória del PV; Encarna Canet d'Iniciativa Animalista; Isabel Cervera de CAS- PV; Jesús Frare de Folgança Animalista d'Algemesí; Naty Rizzo d'Anima Naturalis; Rafel Hermogenes de La Plataforma por la Defensa y Mejora de la Sanidad Pública Valenciana; Guillem Agulló i Maika Barcelo de l'Associació de veïns i veïnes d'Orriols.

Enguany es compleixen 90 anys del naixement de Joan Fuster, 20 de la seua mort i 50 de la publicació de Nosaltres, els valencians (també de Qüestió de noms, El País Valenciano i Poetes, moriscos i capellans).
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid