Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
La publicació "Eines" repassa la vigència del pensament de Joan Fuster

Till Stegmann preguntat en aquest monogràfic sobre el seu aforisme favorit de Joan Fuster, contesta amb un altre aforisme, "Fuster fustiga (i encara falta que aprenguem la lliçó)"

22/06/2012 Cultura

Sota el títol "Nosaltres, els fusterians", Eines 17 dedica tot el seu contingut a repassar la vigència del pensament polític de l'assagista Joan Fuster, del qual enguany es commemoren els 90 anys del seu naixement, els 20 anys de la seva mort i els 50 anys de la publicació d'algunes de les seves obres més emblemàtiques, com "Nosaltres, els valencians" i "Qüestió de noms".

En aquest número de la publicació podem trobar entrevistes sobre un qüestionari comú de Francesc de P. Bruguera, Jordi Carbonell, Josep Maria Castellet, Eliseu Climent, Eulàlia Duran, Miracle Garcera, Josep Guia, Joan Francesc Mira, Toni Mollà, Gustau Muñoz, Josp Palacios, Vicent Pitarch, Enric Pujol, Antoni Serra, Till Stegmann i Enric Tàrrega.

També hi ha articles de Jordi Muñoz, "Fuster i l'espanyolisme"; Antonio Rubió, "Països Catalans: Una proposta fusteriana vigent al seigle XXI; Sebastià Alzamora, "la comunitat catalana no pot prescindir de ningú"; Francesc Viadel, "Joan Fuster i el necessaris Països Catalans"; Dominic Keown, "La projecció internacional de Joan Fuster", Vicent Terol, "Panoràmica de l'ús social de la llengua catalana"; Joan Vea, "Els Països catalans al Món. Uns perspectiva econòmica" i Antoni Rico, "Entre l'essència i l'opinió".

I aplega els articles de Joan Fuster, "Qüestions de noms", Orígens i casualitat de Raimon" i "Michael de Montaigne. Una vella, afable i corrossiva companyia" 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid