Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Banyoles decidirà dilluns si dedica un carrer a Joan Fuster

La CUP portarà al ple banyolí la moció impulsada per Maulets i Llibertat.cat en el marc de la campanya d'homenatge al pensador valencià

22/06/2012 Política

L'Ajuntament de Banyoles decidirà dilluns si dedica un carrer a Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) amb motiu del 50è aniversari de la publicació de Nosaltres els valencians, el 90è del seu naixement i el 20è de la seva mort.

D'aquesta manera la CUP portarà al ple banyolí la proposta de moció que ha impulsat Maulets i Llibertat.cat [model d'instància] amb l’objectiu que el nom de Joan Fuster sigui inclòs al nomenclàtor dels pobles i viles d'arreu de la nació en el marc de la campanya anual d'homenatge que s'està promovent. El de la capital del Pla de l'Estany serà el primer ajuntament a debatre aquesta moció.

Segons explica la CUP en un comunicat, el propòsit és instar l’Ajuntament, governat per CiU amb majoria absoluta, "a considerar el nom de l’autor valència per una via pública i així sumar-se a la campanya que Maulets i Llibertat.cat ja fa mesos que han engegat per difondre el pesament fusterià".

D'altra banda, aquest divendres, Banyoles realitzarà un homenatge popular a l'escriptor de Sueca a través d'una lectura pública de la seva obra, una iniciativa també engegada per Maulets i Llibertat.cat i organitzada a Banyoles per la CUP. Ahir ja es va celebrar una lectura pública a Granollers.

La CUP anima els veïns a participar a l'acte, que tindrà lloc avui a les 8 del vespre a la Placeta de la Font de Banyoles, per així "reivindicar els autors que, com Fuster, han despertat la consciència d’aquest país".

Campanya anual

Maulets ha posat en marxa una pàgina web per difondre el pensament fusterià i ha programat tot un seguit d’actes públics que ja estan preparant en homenatge a l’escriptor. D'altra banda, a Llibertat.cat es publica diàriament un aforisme diferent de Joan Fuster, sens dubte una les facetes característiques pel qual també és conegut.

En homenatge a Fuster, són multitud els actes que es van celebrant arreu del país. El passat 20 d'abril es va fer un acte organitzat conjuntament entre Maulets i Llibertat.cat al Casal Independentista de l'Eixample La Cruïlla a Barcelona, sota el títol "Joan Fuster i la construcció nacional" amb la participació de Jordi Muñoz, politòleg i investigador a la UAB i Toni Rico, historiador i militant de la CUP a Girona [Veure vídeo de l'acte: 1a part i 2a part].

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid