Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
La revista ‘L’Espill’ dedica un monogràfic a Joan Fuster

Un total de 21 autors analitzen en aquest número monogràfic diferents aspectes de l’obra de Fuster.

30/06/2012 Cultura

Amb motiu del mig segle de l’aparició de ‘Nosaltres, els valencians’, de Joan Fuster, la revista ‘L’Espill’ dedica en el seu número 40 a l’assagista, que va fundar aquesta publicació l’any 1979. Des del 1999 ‘L’Espill ‘l’edita, en una segona època, la Universitat de València. El número es completa amb una útil Guia Bibliogràfica de publicacions de i sobre Joan Fuster entre 2002 i 2012.

Un total de 21 autors analitzen en aquest número monogràfic diferents aspectes de l’obra de Fuster, la significació actual de les seues propostes, la seua validesa en la situació de crisi que vivim, les crítiques rebudes, així com els canvis i les transformacions esdevingudes en la societat, la política i la cultura del País Valencià al llarg de mig segle.

Tant 'Nosaltres, els valencians’ com altres obres i facetes de la producció fusteriana són analitzats en aquest nou lliurament de la revista, en què es troben articles d’Antoni Furió, Gustau Muñoz, Pau Viciano, Miquel Barceló, Joan F. Mira, Vicent Alonso, Xavi Sarrià, Ferran Garcia-Oliver, Guillem Calaforra, Maria Josep Picó, Enric Bou, Josep Guia, Simona Skrabec, Antoni Martí Monterde, Francesc Pérez Moragón, Lluïsa Julià, Carme Gregori i Neus Penalba. Als quals cal afegir les aportacions de Ferran Requejo, Miroslav Hroch i Dan Diner sobre temes com la nació i el nacionalisme o les relacions entre la Il•lustració i la modernitat, on s’aborda des d’una perspectiva actual i amb sentit històric qüestions coincidents amb l’arc de preocupacions de Fuster.

El número es completa amb una útil Guia Bibliogràfica de publicacions de i sobre Joan Fuster entre 2002 i 2012, que posa de manifest la vitalitat dels estudis sobre l’autor de Sueca i la importància de les reedicions de les seues obres.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid