Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
És l'hora de la confrontació política
15/07/2012 Pau Juvillà

Per Pau Juvillà Ballester, membre de la CGT i de la CUP de Lleida

Aquest dissabte s’ha presentat, a l’Aplec del Rebrot a Berga, la nova organització juvenil de l’Esquerra independentista dels Països Catalans fusió de la històrica Maulets i de la CAJEI després d’un llarg període de treball i debat.

La constitució d’Arran és una excel·lent notícia per al conjunt de l’Esquerra Independentista que, amb la confluència de les dues organitzacions anteriors, s’enforteix, es cohesiona i clarifica l’espai polític.

Un debat orgànic que també s’ha donat en altres organitzacions com la CUP. Des d’aquella Assemblea Nacional de Sant Celoni, l’any 2007, la Candidatura d’Unitat Popular ha tingut un debat orgànic intensíssim que arriba fins avui mateix.

El vam iniciar amb el debat sobre els estatuts que va suposar un any llarg de reunions, comissions i debats, el vam continuar immediatament amb la discussió entorn a la ponència política, que finalment aprovarem el 2009 a Mataró, el no a les autonòmiques de la AN de Girona al 2009 i finalment un nou Secretariat a la Assemblea Nacional de Tarragona.

La següent Assemblea Nacional a Vilanova i la Geltrú, el passat 2011, tornava a manar deures amb una nova proposta de reforma dels estatuts que hem debatut, aquest 2012 a Reus amb un nou mandat en forma de comissió de lluita institucional.

La CUP porta 4 llargs anys immersa en un debat orgànic intens i necessari, una discussió també dins de la mateixa Esquerra Independentista per l’articulació de la TEI, la clarificació del seu espai i els encaixos de cada organització.

I malgrat tot la realitat ha canviat molt en els darrers anys i ens trobem, en l’actualitat, en un moment on cal un missatge clar que uneixi, de manera clara i contundent, l’alliberament nacional amb l’emancipació social.

Les darreres retallades suposen l’atac mes important contra les classes populars dels darrers decennis i la recentralització que esta duent a terme l’Estat (Amb l’enfortiment de les Diputacions davant de altres administracions) no te equiparació en anys anteriors.

Es en aquests moments on la CUP ha de donar a conèixer el seu missatge, de manera clara i sense demora. Es temps de la confrontació política en detriment dels debats orgànics, hem de treballar cap a fora, no podem perdre mes temps.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid