Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Peatges
La CUP a favor de #novullpagar: "Només la desobediència civil forçarà el traspàs de la gestió"

"El govern de CiU demostra a quins interessos de classe serveix, que no són precisament els de la majoria social catalana", afirma Sallas

02/05/2012 Política

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha celebrat el moviment popular d'insubmissió contra els peatges i creu que "només la pressió social i la desobediència civil podria forçar el traspàs de la gestió a l'administració pública". En aquest sentit, ha criticat durament la decisió del govern de CiU d'imposar sancions de fins a 100 euros a les persones que es neguin a pagar els peatges. En els darrers dies la iniciativa ha estat secundada per molts militants i càrrecs electes de l'organització entre els quals, el mateix alcalde de Celrà, Dani Cornellà, i aquest dimarts milers de conductors s'hi van afegir en una jornada massiva d'insubmissió contra els peatges.

Un dels portaveus de l’organització independentista, Marc Sallas, ha manifestat que “amb aquest posicionament, igual que amb la seva política de retallades a sanitat i a educació, el govern de CiU demostra a quins interessos de classe serveix, que no són precisament els de la majoria social catalana”. També ha explicat que la mesura del govern autonòmic demostra quina seria la seva posició “davant un procés d’autodeterminació dels Països Catalans” malgrat les manifestacions dels seus portaveus davant un hipotètic xoc de legitimitats: “Mas, Puig i companyia es posicionen sistemàticament al costat de la llei i en contra de la voluntat popular, utilitzant la repressió quan aquesta última qüestiona la primera”. L'única via que queda és, segons la CUP, "continuar amb la lluita".

En temps de crisi com l'actual, ha recordat Sallas, "caldria facilitar el desplaçament dels treballadors. A falta d’una bona xarxa de transport públic, els peatges són una forma de penalitzar els treballadors que no tenen alternativa de transport mentre es beneficien uns interessos privats poc clars". Els independentistes opinen que la cessió de la gestió de les autopistes a Abertis o d'altres empreses ha estat, històricament, un error polític. "Les infrastructures bàsiques d'un país no poden estar en mans dels interessos privats, sinó que han de ser gestionades en benefici de la majoria social", ha indicat Marc Sallas, portaveu nacional.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid