Operació Garzón
CUP: "El que farem divendres a Mataró serà celebrar una victòria"

La capital del Maresme acollirà l'estrena del documental de l'Operació Garzón a la demarcació de Barcelona

21/06/2012 Diari de treball

La capital del Maresme acollirà aquest divendres l'estrena del documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català a la demarcació de Barcelona, dues setmanes després del multitudinari acte d'Olot. Serà el segon cop que el documental es projectarà en públic un cop enllestit.

Se celebrarà un gran acte que comptarà amb la participació de personalitats com l'escriptora Isabel Clara-Simó, el cantautor Feliu Ventura o el rapsode Jordi Bilbeny, a més de les intervencions de destacats representants de l'Esquerra Independentista. L'esdeveniment tindrà lloc divendres al Teatre Monumental de Mataró a partir de les vuit del vespre.

Les entrades, a la venda al preu simbòlic de 3 euros, es poden adquirir a la Taverna Atzucac o al mateix Teatre Monumenal una hora abans de l'acte. A més, també es poden reservar enviant un correu electrònic a mataro@cup.cat o trucant al 937 582 292.

L'acte està organitzat per la CUP. Segons ha explicat en roda de premsa el regidor d'aquesta formació a l'Ajuntament de Mataró, Xavier Safont-Tria, l'objectiu és "recordar què va passar 20 anys enrere als Països Catalans" en què "l'Estat va voler tallar de soca-rel, d'una manera salvatge, utilitzant la tortura i les detencions indiscriminades, qualsevol mena de veu discordant amb el discurs oficial".

"Podem dir ben alt i clar que hem guanyat"

Safont ha explicat, però, que "el que farem serà celebrar una victòria". Perquè "podem dir ben clar i ben fort que hem guanyat". "El 92 ens van voler fer callar i potser ho van aconseguir, però 20 anys més tard diem clarament que hem guanyat, que tot el que hem fet no ha estat en va, que tota aquella lluita que va portar a terme l'independentisme des dels anys 80 de forma activa ha donat fruits".

Això, ha assenyalat, tot i que Garzón, "sota aquesta capa de jutge progressista", "va voler tapar les veus discordants i va ocultar processos de tortures perquè no va fer res per aturar-ho". Malgrat l'onada repressiva del 92, en què segons ha remarcat Safont es va produir el nombre més alt de detencions polítiques en un període tan curt de temps, els catalans han "reclamat el que nosaltres reclamàvem fa 20 anys", la independència. Per tant, "estem en condicions de celebrar aquesta victòria", ha sentenciat.

El regidor independentista ha explicat que aquesta "celebració" la CUP la realitza a Mataró "per la porta gran", al Teatre Monumental de Mataró, i ha convidat tots els veïns de la comarca del Maresme i d'arreu a assistir a un acte que serà "emotiu, interessant i aplegarem un bon grapat de persones que s'ajuntaran per seguir reivindicant el que fa 20 anys ja feien".

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Vídeos
Presentació de l'estrena de "Operació Garzón" el 22 de juny a Mataró
La CUP Mataró presenta el documental "Operació Garzón contra l'independentisme català" que es projectarà divendres 22 de juny al Teatre Monumental de Mataró. Xavier Safont-Tria n'explica detalls en roda de premsa.
Isabel Clara-Simó en suport al documental sobre l'Operació Garzón
L'escriptora Isabel Clara-Simó intervé en la roda de premsa de Llibertat.cat per donar suport al documental "Operació Garzón contra l'independentisme català".
Tràiler del documental "Operació Garzón contra l'independentisme català"
Aquest any, coincidint amb el vintè aniversari de l'Operació Garzón als Països Catalans, Llibertat.cat, amb el suport d'entitats i associacions com Memòria contra la Tortura i Alerta Solidària, vol posar en marxa el documental Operació Garzón contra l'independentisme català per abordar la persecució de l'independentisme del 1992 en el marc del 20è aniversari dels Jocs Olímpics.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid