Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
La CUP dóna suport a la convocatòria de vaga d’ensenyament

El portaveu de la formació Artur Rubinat ha afirmat que “s’està fent pagar a les classes populars una crisi que no han provocat a través de retallades sagnants en sectors claus com són l’educació i la sanitat”.

21/05/2012 Drets i Llibertats
La Candidatura d’Unitat Popular (CUP)ha anunciat avui el seu suport a la convocatòria de vaga al sector de l’ensenyament pel proper dia 22 de maig. Segons la formació de l’esquerra independentista és “imprescindible que estudiants, pares i mares, professorat i treballadores de l’ensenyament en general surtin al carrer per defensar els serveis públics i combatre l’amenaça de la privatització”.

La crida de la CUP s’afegeix a la de multitud de sindicats, organitzacions i assemblees populars que en els darrers mesos s’han manifestat juntament amb desenes de milers de persones arreu dels Països Catalans per defensar un “ensenyament públic, popular i català”. El portaveu de la CUP Artur Rubinat ha afirmat que “s’està fent pagar a les classes populars una crisi que no han provocat a través de retallades sagnants en sectors claus com són l’educació i la sanitat”. Les retallades que el govern espanyol i els diferents governs autonòmics estan anunciant contínuament requereixen, segons la CUP, “d’accions contundents com aquesta vaga històrica que mobilitzarà tots els nivells de l’ensenyament en una resposta unificada”.

Els motius concrets de la convocatòria són, segons la formació independentista, la protesta contra “les continues retallades de condicions laborals, la introducció de formes de gestió pròpies de l’empresa privada en l’ensenyament públic, el tracte desigual entre l’ensenyament concertat i el públic, l’augment de ràtios a l’ensenyament mitjà, els tancaments de moltes escoles bressol arreu del territori, i la pujada escandalosa de taxes a la universitat”. Segons Rubinat, tampoc no és aliena a la protesta, la defensa d’un ensenyament en català, “posat en perill per les sentències de la judicatura espanyola contra la immersió al Principat, i per les polítiques assimiliacionistes dels governs autonòmics de Bauzá i de Fabra”. En definitiva “cal mostrar al carrer el nostre rebuig a les polítiques neoliberals del PP i de CiU, i exigir una educació pública, de qualitat i en català per tothom”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid