Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP denuncia els impediments de CiU per investigar la sanitat catalana

La CUP té més sospites que l'exdirector general d'Innova, Josep Prat, va cometre irregularitats

19/06/2012 Política

La CUP té més sospites que l'exdirector general d'Innova, Josep Prat, va cometre irregularitats a través del consorci empresarial reusenc. La formació, que va forçar la dimissió de Prat i ha portat el cas a la fiscalia i al Tribunal de Comptes espanyol, ha denunciat els obstacles que li està posant el Govern per accedir a la informació de les empreses que podrien ser susceptibles de constituir un delicte.

La CUP s'ha pronunciat aquest dimarts després que El País hagi revelat un nou cas d'elevats pagaments de diners públics a alts càrrecs de la sanitat catalana. El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Reus, David Vidal, ha explicat que aquest mateix dimarts ha presentat a la fiscal -que ja ha obert investigacions en relació als escrits presentats sobre Innova i Josep Prat- un recull de premsa sobre les possibles factures cobrades per Carles Manté, expresident del CatSalut, i documentació que mostra la relació entre Manté i Prat.

El regidor reusenc ha recordat que Manté era el president de l’empresa Shirota Functional Food, ara investigada pel Tribunal de Comptes a instàncies de la CUP, a més d’ocupar diferents càrrecs de responsabilitat com el de director de Servei Català de la Salut, director del Consorci Hospitalari de Catalunya i haver estat tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Mataró en diferents èpoques.

De la seva banda, aquest dimarts AraReus ha presentat una denúncia davant del jutjat de guàrdia contra Josep Prat i Carles Manté a qui acusa dels delictes d'apropiació indeguda, estafa i malversació de diners públics. Segons la denúncia, no s'ha trobat cap treball al consistori que justifiqui el cobrament de més de 830.000 euros entre el 2007 i el 2011. 

"Estaríem davant d'un escàndol d'importants consideracions"

Vidal ha assegurat que de verificar-les les informacions d'El País, "estaríem davant d’un escàndol d’importants consideracions i més tenint en compte la situació de crisi i retallades de drets i serveis que estem vivint”.

En aquest sentit, ha demanat "un cop més a l’Ajuntament que rectifiqui en la seva actitud de no donar-nos la informació que demanem, ja que no entenem com alguns mitjans de comunicació hi poden tenir accés i a nosaltres se’ns està negant”.

Vidal ha explicat que no descarta demanar la dimissió de la portaveu de CiU i segona tinent d'alcalde, Teresa Gomis, qui segons ha denunciat està impedint l'accés de la CUP a la informació. "Entendríem que ens està amagant informació per encobrir presumptes delictes”, ha remarcat el regidor.

A la propera Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Reus Vidal presentarà una proposta de declaració anticorrupció, basant-se en la que l’any 2010 va presentar la CORI i va ser aprovada per unanimitat per tots els partits de l’anterior legislatura. En aquesta s’especificava que l’Ajuntament es posicionaria com a acusació particular davant de possibles delictes que afectessin els diners del consistori.

Suport a "Cafè amb llet"

Vidal ha fet la roda de premsa amb un cartell de suport a la revista gironina "Cafè amb llet", perseguida per investigar les irregularitats en la gestió de la sanitat catalana.

Durant la seva intervenció el regidor s’ha solidaritzat amb els editors de la publicació, que seran jutjats el 27 de setembre, i ha apuntat que les denúncies contra la CUP de Reus, "Cafè amb Llet", la Plataforma Dempeus per la Sanitat Pública, etc. s'expliquen perquè “estem començant a descobrir diferents irregularitats en el sistema públic sanitari català que poden esdevenir un dels majors escàndols de les darreres dècades a nivell autonòmic, en les quals hi ha persones com Josep Prat o Carles Manté”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid