Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Immersió lingüística
CUP: "L'aixecament popular és possible si ens toquen la llengua"

"Només amb la independència dels Països Catalans podrem garantir el futur per la nostra llengua"

27/06/2012 Llengua

La CUP ha fet un crida a "prendre consciència per tal de matenir-nos ferms" per defensar la llengua a l'escola davant la sentència del Tribunal Suprem en contra la immersió lingüística a les escoles catalanes, feta pública aquest dimarts, i que anul·la quatre articles del decret que regula l'ús del català al segon cicle d'educació infantil. La CUP alerta que aquesta sentència "es carrega un sistema d'immersió lingüística imprescindible per a la permanència de la llengua".

La formació ha destacat que "és possible l'aixecament popular si ens toquen dos aspectes imprescindibles per ser poble; la llengua i l'escola" i en aquest sentit ha recordat que es va demostrar la tardor passada quan el TSJC va donar dos mesos a la Generalitat per aplicar el castellà a les escoles catalanes com a llengua vehicular.

Crida a "no acatar ni obeir"

Per això la CUP fa una crida a "prendre consciència per tal de mantenir-nos ferms en defensar la nostra Escola, que és i ha de ser pública, catalana i del poble". "Hem de treballar units com a poble: des de les docents, passant pels alumnes i famílies, fins a les facultats de formació del professorat, per tal de no acatar ni obeir aquest nou atac lingüístic l'objectiu del qual no és un altre que el de, a través de l'educació, debilitar-nos com a Poble", sentencia. En aquest sentit, fa una crida a la insubmissió contra aquesta sentència i a prendre el carrer en defensa de la llengua.

Segons la formació, "la nostra herència" és "la de prendre consciència i fer reviscolar la llengua arreu dels Països Catalans" tot apostant per l'ensenyament públic "i seguir construint un model d’aprenentatge capaç de fer créixer noves generacions compromeses amb el món i amb la seva terra". "Només amb la independència dels Països Catalans podrem garantir el futur per la nostra llengua", rebla. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid