Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Peatges
Mocions a favor de #novullpagar a Figueres, Vilafranca, Farners i Bordils

La CUP considera que la població catalana usuària de les autopistes "fa dècades que realitza un injust sobreesforç"

11/05/2012 Política

La CUP presentarà mocions a favor de la campanya d'insubmissió als peatges aquest mes de maig als ajuntaments de Figueres, Vilafranca del Penedès, Santa Coloma de Farners i Bordils.

El ple figuerenc debatrà aquest divendres la moció de la CUP que anima la ciutadania a actuar des de la desobediència civil i no pagar més peatges. A més, en el cas de Figueres la formació veu "doblement justificada la campanya popular perquè no només el cost de l'AP-7 està més que amortitzat, sinó que aquesta és l'única via ràpida i segura que travessa la ciutat". També asseguren que aquesta situació es veu agreujada per la situació de la N-II, una carretera perpètuament en obres que acumula 65 morts tan sols des de l’any 2008 ençà.

La formació independentista demana als ajuntaments de Figueres, Vilafranca, Santa Coloma de Farners i Bordils que instin l'Institut Català del Trànsit a no tramitar les denúncies de les empreses concessionàries als conductors que es neguin a pagar el peatge, així com que el consistori mostri comprensió i doni suport a la mobilització de #novullpagar del 20 de maig. En el cas de Vilafranca també s'insta l'Ajuntament a donar suport i assessorament jurídic a aquells vilafranquins que es puguin veure afectats per les multes del Servei Català de Trànsit.

Les mocions demanen als consistoris que reclamin al Govern de la Generalitat de Catalunya i al govern estatal que ordenin a Abertis el desmantellament de tots els peatges en aquells trams d'autopista en què ja s'ha amortitzat la inversió que aquesta companyia va fer en la seva construcció.

A més, insten els ajuntaments a fer els passos necessaris per exigir a Abertis que, mentre les obres de desdoblament de l’N-II no estiguin finalitzades, el tram d’autopista que els ciutadans de les comarques gironines es veuem obligats a utilitzar com a alternativa sigui gratuït.

La CUP considera que la població catalana usuària de les autopistes "fa dècades que realitza un injust sobreesforç i, degut a la titularitat privada de les autopistes, els beneficis que això comporta van a parar a interessos privats i no del conjunt de la població".

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid